Albert Sambi Lokonga trekt naar Arsenal

Albert Sambi Lokonga trekt naar Arsenal

Na 12 mooie jaren trekt Albert Mboyo Sambi Lokonga de deur van Royal Sporting Club Anderlecht achter zich dicht. De elegante middenvelder maakt de overstap naar Arsenal FC.

Na Tielemans, Lukaku, Dendoncker, Praet, Bornauw en Saelemakers, is Sambi een nieuwe exponent van de jeugdopleiding van paars-wit. Ontdekt in 2009 en met een eerste profcontract en debuut in het eerste elftal in 2017. Daarna groeide Sambi uit tot een sterkhouder op het middenveld van paars-wit. Na de blessure van Hendrik Van Crombrugge droeg hij het voorbije seizoen ook de aanvoerdersband.

Albert zette zijn sterke prestaties verder bij de nationale beloften en werd dit voorjaar een eerste keer opgeroepen voor de Rode Duivels door coach Roberto Martinez. Hij bereidde ook het EK 2021 voor met onze nationale ploeg.

Albert staat er op om de club en de supporters te bedanken voor al de mooie jaren. "Ik verhuis vandaag van de ene grote club naar een andere. Ik ben fier op deze nieuwe stap, maar ook triest dat ik RSCA verlaat. Ik wil jullie bedanken voor alle liefde die ik hier altijd heb gekregen. Ik ben een mauve voor het leven."

De hele club wil Albert succes wensen in zijn verdere carrière. Albert zal voor altijd de stempel ‘Made in Neerpede’ dragen en de vruchten plukken van zijn opleiding op Europees topniveau bij Royal Sporting Club Anderlecht. Bekijk onze afscheidsvideo voor Sambi hier.

 Succes Sambi!

 

 

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels