Amadou Diawara (25) versterkt het middenveld van paars-wit

De verdedigende middenvelder komt over van AS Roma

Amadou Diawara is een Mauve. De middenvelder uit Guinee maakt de overstap van AS Roma en tekent een contract voor 3 seizoenen.

Amadou verhuisde in de zomer van 2015 van Guinee naar Italië. Na een seizoen bij Bologna werd hij weggeplukt door SSC Napoli. Na drie seizoenen en 74 wedstrijden voor de Napolitanen maakte Amadou de overstap naar AS Roma in juli 2019. Amadou heeft zo al 127 wedstrijden in de Serie A op de teller en speelde ook in 38 Europese wedstrijden. Van de Champions League tot de opgemerkte Conference League-campagne die AS Roma uiteindelijk naar de eindzege leidde.

Amadou debuteerde ook op 21-jarige leeftijd bij de nationale ploeg van Guinee. Hij speelde onder meer op twee edities van de Africa Cup of Nations en werkte de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022 af met zijn thuisland.

Amadou Diawara:

“Ik ben ervan overtuigd dat deze keuze voor RSC Anderlecht de ideale stap is in mijn carrière. Ik heb veel geleerd in de Italiaanse Serie A, maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik ben erg blij om deel uit te maken van een ploeg waar ik mijn ervaring kan delen en ik ben erop gebrand om mij te bewijzen.”

CEO Peter Verbeke:

"Door het uitvallen van Adrien Trebel verloren we een pak ervaring die nodig is om onze vele jonge spelers te omkaderen. Daarnaast wilden we ook nog wat extra power toevoegen aan onze kern. We zijn van ervan overtuigd dat Amadou ons hierbij kan helpen. Amadou is zeer gedreven om zich terug te tonen na een moeilijk seizoen bij AS Roma. Hij deed zelf ook heel wat inspanningen om deze transfer mogelijk te maken. Zijn uitstekende mentaliteit moet hem in staat stellen om zijn beste niveau terug te vinden."

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be