Beluister RSCA Podcast met Vincent Kompany & Paul Van Himst

Een tweetalige aflevering met twee clubiconen

In een nieuwe aflevering van de RSCA Podcast brengen we net voor de start van het nieuwe voetbalseizoen twee clubiconen samen. Vincent Kompany en Paul Van Himst delen hun visie op het moderne voetbal en op het Anderlecht van vroeger en nu. Zo komen ook de prestaties van Italië op het EK en de invloed van Pep Guardiola en Mancini aan bod. Net zoals het belang van leiderschap op en naast het veld, Doku en ander talent made in Neerpede.

In de zevende RSCA Podcast brengen we 8 titels, 5 Gouden Schoenen en 1 Ebbenhouten Schoen samen. Paul Van Himst en Vincent Kompany zijn twee zonen van Anderlecht, erkend door miljoenen voetbalfans. Maar ook twee echte Brusselaars die symbool zijn van de mooiste club van het land en hier hun strepen verdien(d)en als speler en als coach.

De twee eeuwige ambassadeurs van Royal Sporting Club Anderlecht analyseren samen met presentator David Steegen het komende seizoen en delen daarbij ook hun visie op het hedendaagse voetbal. Zo doet hoofdcoach Vincent Kompany de ambities op lange termijn uit de doeken.

"We waren vorig seizoen volledig afhankelijk van onze jonge spelers. En zij hebben ons ook op miraculeuze wijze geholpen" (Vincent Kompany)

“De realiteit van Anderlecht is dat we bezig zijn om een goede basis te leggen voor de toekomst. Ik kan vandaag nog niet beloven aan de supporters wat onze positie zal zijn in de competitie. Maar ik denk dat iedereen kan zien dat we werken aan een stabiele basis voor de ploeg. Iedereen kijkt naar de periode van 12 maanden, maar de waarheid is dat we vooral moet zorgen dat we de komende 10 jaar opnieuw op het niveau komen dat Anderlecht gewoon is.”

Kompany drukt daarbij ook zijn appreciatie uit voor de talloze jonge eigen talenten die de club mee hebben gedragen het voorbije seizoen. “De waarheid is dat we vorig jaar het mes op de keel hadden. We waren volledig afhankelijk van onze jonge spelers. En zij hebben ons ook op miraculeuze wijze geholpen. Vandaag moeten we ze omkaderen zodat ze kunnen groeien naar een hoger niveau”, aldus de coach.

"Wat me opvalt, is dat Brusselse derby’s sympathiek zijn, in tegenstelling tot derby’s uit andere steden. Er is weinig haat, maar veel folklore" (Paul Van Himst)

Er passeren nog heel wat andere thema’s de revue. Kompany en Van Himst prijzen de prestaties van Italië op het EK en bespreken de invloed van Pep Guardiola en Mancini op het hedendaagse voetbal. Ook de Brusselse derby op de eerste speeldag mag uiteraard niet ontbreken. Zo kijkt Van Himst, net zoals Kompany, uit naar de Brusselse derby op het hoogste niveau. “Wat me opvalt, is dat Brusselse derby’s sympathiek zijn, in tegenstelling tot derby’s uit andere steden. Er is weinig haat, maar veel folklore. We feesten samen, dat hebben we gezien tijdens de bekermatch tegen Union vorig seizoen.”

Van Himst & Kompany strooien ook met plezante anekdotes. “Soms moest je als coach ook rekening houden met de kleine familiale dingen. Zoals twee vrouwen die ruzie hebben omdat ze hetzelfde kleed droegen tijdens de match”, lacht Van Himst. “Weet je wat het voordeel is van zo’n jonge ploeg te hebben, Paul?” repliceert Kompany. “De spelers zijn zo jong dat ze met hun ouders naar het voetbal komen. Als ik een diner wil organiseren, moet ik de ouders ook uitnodigen of ze gaan alleen komen (lacht).”

Bekijk en beluister deze podcast op rsca.be/podcast of via je favoriete podcast-app. Via het YouTube-kanaal van RSCA kan je de podcast bekijken en beluisteren met ondertitels.

Welkom bij RSCA Podcast: verhalen van vandaag of anekdotes uit het roemrijke verleden van de club, telkens met de betrokken protagonisten. Verzameld rond een tafel in het Lotto Park keuvelen we over de mooiste club van het land.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be