Bienvenido, Nilson Angulo

Bienvenido, Nilson Angulo

De jonge aanvaller komt over van Ecuador

RSC Anderlecht versterkt zich met een jong talent uit Ecuador. Nilson Angulo tekende een contract van 5 seizoenen.

Nilson maakte het afgelopen jaar furore in Ecuador. Hij vierde afgelopen seizoen zijn debuut in de eerste ploeg van LDU Quito, waar hij meteen 6 doelpunten en 4 assists liet optekenen in de competitie en de Copa Sudamericana. De jonge aanvaller werd meteen verkozen tot meest beloftevolle speler van het jaar in de Ecuadoriaanse competitie. Nilson werd in oktober 2021 ook opgeroepen voor de nationale ploeg van Ecuador. 

Nilson Angulo:

“Ik heb niet getwijfeld toen deze kans kwam. Het is een droom om deze stap te zetten naar RSC Anderlecht, dat ook in Ecuador gekend staat als grootste club van België. Wat supporters van mij mogen verwachten? Ik denk dat ik het verschil kan maken met mijn dribbels in een 1-tegen-1-situatie, maar ik kijk er vooral naar uit om nog veel te leren van mijn ploegmaats en van de staf hier.”

CEO Peter Verbeke: 

“Onze scouts proberen overal ter wereld jonge talenten te ontdekken. Zo volgen we Nilson al een hele tijd en het was duidelijk dat hij wedstrijd na wedstrijd progressie boekte. Nilson kan als aanvaller spelen, maar ook als winger of wingback. Hij is uiteraard nog jong en zal wat tijd nodig hebben om zich aan te passen, maar met zijn goede dribbel kan hij toch al snel van waarde zijn voor het team.”

 

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels