CEO Sports Jesper Fredberg verlengt zijn contract bij RSCA

‘Het werk is nog lang niet af’

CEO Sports Jesper Fredberg heeft zijn contract verlengd bij RSC Anderlecht. De 42-jarige Deen kwam in november 2022 toe bij paars-wit, na passages bij Viborg FF, Omonia Nicosia and Panathinaikos. Jesper tekende aanvankelijk een contract tot de zomer van 2024. Dat contract is nu omgezet in een samenwerking van onbepaalde duur.

Sinds zijn komst in november 2022, heeft Jesper Fredberg zijn stempel meteen gedrukt bij paars-wit. De Deen installeerde een duidelijke voetbalfilosofie, haalde Brian Riemer aan boord als hoofdcoach van het eerste elftal en zorgde vooral in de afgelopen transferperiode voor een heropbouw van de ploeg met maar liefst 12 nieuwe spelers.

Toch is het werk allesbehalve af, aldus onze CEO Sports.

“Er staan ons nog heel wat uitdagingen te wachten. We zijn uiteraard erg ambitieus als het aankomt op onze eerste ploeg, en we zullen ook blijven investeren in de verdere uitbouw van onze Academy, infrastructuur, RSCA Futures en onze RSCA Women. Het is cruciaal voor ons als club om die performance culture te blijven ontwikkelen en een omgeving te creeëren waar spelers, stafleden en alle andere collega’s kunnen blijven groeien.”

“Ik ben dan ook erg blij dat we, samen met het hele team, het werk kunnen verderzetten. Ik voel me hier sinds dag één thuis en ik geniet enorm van de unieke cultuur die bij een club als RSC Anderlecht hoort. Ik wil alle collega’s, leden van het management en de voorzitter bedanken voor de vlotte samenwerking en het vertrouwen, maar ook de fans voor hun niet-aflatende steun.”

Voorzitter Wouter Vandenhaute:

“Toen ik een jaar geleden in gesprek raakte met de toen nog onbekende Jesper Fredberg, viel het me onmiddellijk op hoe hard hij geloofde in het potentieel van RSC Anderlecht. In de vele gesprekken nadien overtuigde Jesper mij dat hij de man kon zijn om ons opnieuw mee aan de top te brengen. In de crisissituatie van vorig seizoen toonde hij zijn kwaliteiten en zijn brandende ambitie. Na de succesvolle zomermercato was de conclusie duidelijk dat Jesper zijn toekomst in de komende jaren in Brussel ziet. Deze contractverlenging is dan ook het logische gevolg. De samenwerking tussen Jesper Fredberg, Kenneth Bornauw (CEO Non Sports) en de rest van het team is intussen zo stevig dat ik ervan overtuigd ben dat Royal Sporting Club Anderlecht sterker dan ooit zal terugkomen.”

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be