Dave Mattheus is de nieuwe coach van RSCA Women

De RSCA Women bereiden zich voor op het nieuwe seizoen met een nieuwe coach, enkele gerichte versterkingen en een solide langetermijnsproject.

Het seizoen van de RSCA Women werd net succesvol afgesloten met het vijfde kampioenschap op rij én de zege in de beker. De spelerskern geniet van een welverdiende break, maar achter de schermen wordt de toekomst van de RSCA Women al volop voorbereid.

Johan Walem besliste eerder om te stoppen als hoofdcoach. Zijn vervanger heet Dave Mattheus (36). Mattheus is een coach die het vrouwenvoetbal door en door kent. Na een eerste seizoen als coach bij de beloften van onze vrouwenploeg, trok hij eind 2013 naar KAA Gent. Na 2 seizoenen en evenveel titels bij de beloften werd Mattheus aangesteld als hoofdcoach van de KAA Gent Ladies. Daar wist hij nog 2 bekerzeges in de wacht te slepen.

Mattheus maakt nu de overstap naar de hoofdstad en zal ook naast het trainingsveld het nieuwe project van de RSCA Women vormgeven. Hij zal zich zo onder meer focussen op de uitbouw van de jeugdwerking, de doorstroming van jonge talenten naar de eerste ploeg en het op punt stellen van de sportieve omkadering.

“Na 8 jaar bij KAA Gent voelde ik dat het tijd was om een stap hogerop te zetten. RSC Anderlecht domineert al jarenlang het vrouwenvoetbal, maar ik was vooral overtuigd na een gesprek met de directie over het toekomstproject. We willen met de RSCA Women niet enkel op basis van talent het verschil maken in België, maar ook dankzij een professionele werking en structuur.”

Voor CEO Peter Verbeke is het belangrijk dat er een profiel als Mattheus aan het roer komt van de RSCA Women.

“Uiteraard willen we met onze RSCA Women aan de top van het Belgisch voetbal blijven schitteren, maar er zal ook meer aandacht gaan naar talentontwikkeling en -begeleiding. We willen zo de filosofie van het huis ook doortrekken naar het vrouwenvoetbal. RSC Anderlecht moet hoe dan ook een pioniersrol spelen in het Belgische vrouwenvoetbal.”

Mattheus verschijnt aan de start met enkele gerichte versterkingen. Zo worden er met de komst van middenvelder Marie Minnaert en Silke Vanwynsberghe twee Red Flames aan de kern toegevoegd. De club maakte ook al werk van contractverlengingen binnen de huidige kern en schotelde ook jonge talenten zoals Silke Speeckaert (18) en Jenna Van De Keere (21) hun eerste contract voor.

De RSCA Women vatten op 5 juli de voorbereiding van het nieuwe seizoen aan. Op 24 juni wordt er geloot voor de voorrondes van de Champions League en op 13 augustus wordt de competitie op gang gefloten. 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be