De gemeente en RSC Anderlecht samen tegen het virus: vaccinaties in het Lotto Park

Vanaf begin maart: 25.000 vaccinaties per maand in het Lotto Park

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een vaccinatie strategie bepaald die, gespreid over verschillende fases, minstens 70% van de Brusselse bevolking moet beschermen tegen het virus. Zo heeft Brussel 10 locaties bepaald waar 375.000 vaccins per maand toegediend kunnen worden.

Tijdens de eerste fase, die al op 28 december 2020 gestart is, worden de personen uit eerste lijn gevaccineerd (zorgpersoneel uit de ziekenhuizen en woonzorg centra, huisdokters, thuis verpleegsters en verplegers enz…). De 2de fase wordt vanaf begin maart ingezet.

RSC Anderlecht zal, op voorstel van de gemeente en in nauwe samenwerking met de gemeente en de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie, het Lotto Park vanaf begin maart 2021 ter beschikking stellen van de Brusselaars die gevaccineerd worden. Er worden 25.000 vaccins per maand toegediend.

5 vaccinatie boxen worden dagelijks, 12 uur lang, 7 dagen op 7, ingezet om massaal te kunnen vaccineren. De organisatie voorziet ook de permanentie van minstens één dokter die de operatie continu superviseert. Eén wekelijkse nocturne biedt een extra mogelijkheid om vaccins te ontvangen. De vaccins worden op afspraak toegediend.

De vaccinatie zal ook geen belemmering vormen voor de wedstrijdorganisatie. De uurroosters zullen, bij de thuiswedstrijden, aangepast worden.

Jos Donvil, CEO van RSC Anderlecht:

“Toen Burgemeester Fabrice Cumps ons contacteerde met de vraag om samen tegen het virus te strijden, hebben we niet geaarzeld om de grootscheepse operatie actief te ondersteunen. Het is onze rol om ten dienste te staan van de gemeenschap. We zijn trots om de deuren van ons stadion te openen voor de mensen van Anderlecht en alle andere Brusselaars”.

Fabrice Cumps, de Burgemeester van Anderlecht:

“De vaccinatieactie geniet onze prioriteit, ze staat voor de hoop op betere tijden. Het is een belangrijke uitdaging om weer een normaal leven te kunnen lijden, het economische, sociale en culturele leven weer op te starten na een maandenlange stilstand. Het stadion van RSC Anderlecht is een iconische plaats om de campagne plaats te laten vinden. De mooie samenwerking tussen club en gemeente staat méér dan ooit ten dienste van alle burgers.“ ​ ​ ​ ​

 

De vaccinatieperiode duurt minstens tot 31 augustus.

 

Brecht Vaes

Digital & Content Manager, Royal Sporting Club Anderlecht NV

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be