De Raad van Bestuur van Sporting Anderlecht heeft zich unaniem achter het plan ‘RSCA ‘20-‘25’ geschaard.

CEO Karel Van Eetvelt presenteerde het plan vanmiddag op het terras van restaurant Couvert Couvert in Heverlee. Omwille van de Corona maatregelen was ervoor gekozen om de meeting in open lucht te laten doorgaan.

Het plan ‘RSCA ‘20-‘25’ houdt in grote mate rekening met de impact van Corona en daarom hebben de bestuursleden van RSCA beslist om 70 mio € ter beschikking te stellen van de club. 50 mio € moet komen van een herschikking van de schuld, 20 mio € via vers kapitaal. Daarvoor hebben de huidige aandeelhouders en het duo Kompany-Vandenhaute zich samen geëngageerd.

Net als vele andere clubs in de rest van Europa wil RSC Anderlecht ervoor zorgen dat de club op die manier ongeschonden uit de Corona crisis kan komen.

Wouter Vandenhaute wordt unaniem voorgedragen als de nieuwe voorzitter.

Michael Verschueren wordt opnieuw bestuurder en zal daarom uit het management stappen. 

In de komende weken wordt een nieuwe governance structuur uitgewerkt die ervoor moet zorgen dat RSCA opnieuw kan aanknopen met zijn succesvolle verleden en die moet vermijden dat de club opnieuw in de situatie van de afgelopen periode terecht komt. Een strikte scheiding van bestuur en management zal één van de pijlers zijn en in dat nieuwe kader heeft Michael Verschueren ervoor gekozen om zich opnieuw op zijn bestuurdersrol te concentreren.

 

RSCA dankt Michael voor de inspanningen die hij het voorbije anderhalf jaar als sportief directeur in moeilijke omstandigheden heeft geleverd en is blij dat hij bereid is om zijn bestuurdersrol weer op te nemen. Verschueren zal zijn mandaten bij ECA en UEFA verder uitvoeren en wil ook de verbindingsfiguur zijn tussen de historische aandeelhouders (Alexandre Van Damme, Etienne Davignon, Johan Beerlandt) en het nieuwe management.

 

 

A propos de Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels