Eerste prik gezet - Anderlechts vaccinatiecentrum officieel van start

Eerste prik gezet - Anderlechts vaccinatiecentrum officieel van start

Een dag na de zege tegen Zulte Waregem wordt er alweer een wedstrijd op gang gefloten in het Lotto Park. Dit keer is het er één van een heel ander kaliber: die tegen het coronavirus. Vandaag start de vaccinatiecampagne in Anderlecht officieel, in het mythische stadion van Royal Sporting Club Anderlecht. De eerste 65-plussers kregen deze ochtend hun vaccin. Op kruissnelheid zullen er in het stadion van paars-wit 25.000 mensen per maand ingeënt worden tegen covid-19.

Dankzij de samenwerking tussen de GGC, RSC Anderlecht en de gemeente Anderlecht is vandaag het Anderlechtse vaccinatiecentrum officieel opengegaan.

« De eerste vaccinaties zijn intussen achter de rug en zijn goed verlopen. Alles verliep vlot en onze teams zorgen voor een goede organisatie. Ik wil al het gemeentepersoneel dat erg hard gewerkt heeft van harte bedanken voor hun inzet. Het administratieve werk en de opvang in het vaccinatiecentrum zal door medewerkers van de gemeente gedaan worden, in de goede handen van Dr Godeau, de gemeentelijke arts.”, vertelt Fabrice Cumps, burgemeester van Anderlecht. “We hebben bij onze zoektocht naar een goede locatie bijna meteen aan het Lotto Park gedacht. Het stadion is groot en heeft veel opties, zoals een grote parking. Zo konden we ook mensen met beperkte mobiliteit een vlotte toegang garanderen. Natuurlijk wil ik ook RSCA bedanken, dat meteen inging op onze vraag om samenwerking.”

"Toen de burgemeester ons contacteerde met de vraag om samen tegen het virus te strijden, hebben we geen seconde getwijfeld. Het is ten slotte ook onze rol om ten dienste te staan van de gemeenschap. Symbolisch is het ook mooi dat je net in het Lotto Park je vaccin kan komen halen, de plek waar zo veel mensen opnieuw naartoe willen. De eerste gevaccineerde persoon, Maria, schenken we daarom met veel plezier een truitje!”, voegt Jos Donvil, CEO van RSC Anderlecht toe.

 

 

 

Story image

 

 

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels