Federico Gattoni versterkt paars-witte defensie

De Argentijn komt over op huurbasis van Sevilla FC tot het einde van het seizoen

Federico Gattoni is onze nieuwe centrale verdediger. De 24-jarige Argentijn versterkt ons op huurbasis van Sevilla tot het einde van het seizoen.

Federico genoot zijn opleiding in zijn thuisland bij San Lorenzo. Hij sloot op 7-jarige leeftijd aan bij Los Santos en maakte in oktober 2020 uiteindelijk zijn debuut voor het eerste elftal. Toen had hij ook al zijn eerste wedstrijden als jeugdinternational voor Argentinië achter de rug.

In het seizoen 2021-2022 ontwikkelde Federico zich tot een sterkhouder achterin bij San Lorenzo. Hij speelde 25 van de 27 wedstrijden en droeg er de kapiteinsband. Het leverde hem in de zomer van 2023 een transfer op naar het Spaanse Sevilla FC. Hij kwam er nog niet aan veel speelminuten, maar scoorde wel al in de Copa Del Rey. Federico zal nu voor de komende 6 maanden de paars-witte defensie versterken.

CEO Sports Jesper Fredberg:

"We zijn tevreden dat we Federico hebben kunnen aantrekken. We waren al even op zoek naar een verdediger die ons kan versterken in het voorjaar, Federico past goed in dat profiel."

Bienvenido, Federico. 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be