Financiële oplossing voor Royal Sporting Club Anderlecht

De langverwachte kapitaalsverhoging is een feit

De veelbesproken kapitaalsverhoging die RSCA broodnodig heeft om haar toekomst te verzekeren, is vanochtend doorgevoerd.

Hoofdaandeelhouder Marc Coucke scheldt de schulden van de club kwijt en neemt ook deel aan de kapitaalsverhoging van in totaal 42 miljoen euro. Een ander deel daarvan wordt ingebracht door Mauvavie (‘paars voor het leven’), waarmee voorzitter Wouter Vandenhaute en Geert Duyck RSC Anderlecht willen steunen. Steven Buyse en Michael Lavrysen, twee grote Anderlecht-supporters, komen ook mee aan boord.

Bij de B-aandeelhouders hebben Michael Verschueren en Johan Beerlandt beslist om hun aandelen in de club te verkopen aan hoofdaandeelhouder Marc Coucke. Michael Verschueren blijft wel bestuurder samen met Etienne Davignon. Johan Beerlandt zal de club blijven steunen als supporter vanop de eerste rij.

De herschikking van de schulden en het vers kapitaal van 42 miljoen euro moeten RSC Anderlecht toelaten om opnieuw een gezonde club te worden. Die uitdaging gaat de club aan onder leiding van onze nieuwe CEO, Peter Verbeke. De werkwijze die Peter het voorbije anderhalf jaar binnen bracht in het sportieve departement van de club, wordt zo doorgetrokken binnen heel RSC Anderlecht. Dit alles met één doel: Royal Sporting Club Anderlecht wil zo snel mogelijk de koppositie in het Belgisch voetbal opnieuw innemen. Op én naast het veld.

Royal Sporting Club Anderlecht wil tot slot zijn supporters, partners en de aandeelhouders uitdrukkelijk bedanken voor het vertrouwen, het geduld en het onwrikbare geloof in het paars-witte verhaal. Vandaag kijken we samen met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be