FP HALLE-GOOIK WORDT RSCA FUTSAL

FP HALLE-GOOIK WORDT RSCA FUTSAL

De grootste zaalvoetbalclub en de grootste voetbalclub van het land worden één. RSC Anderlecht en FP Halle-Gooik starten samen een nieuw en ambitieus verhaal.

Een samenwerking stond in de sterren geschreven. Beide clubs delen een sterke lokale fanbase. En ook sportief en commercieel delen de clubs steile ambities. Om die ambities te realiseren, bundelen beide topclubs nu de krachten. FP Halle-Gooik zal vanaf het seizoen 2022-2023 aantreden als RSCA Futsal

FP Halle-Gooik is de referentie in het Belgische futsal. De club kan een indrukwekkend palmares voorleggen. En met topspelers als Roninho, Grello, Dillien & Jelovcic ligt het ook dit jaar ongeslagen op titelkoers en staat het in de finale van de Beker van België. Ook in Europa is de club een gevestigde waarde. Het staat de afgelopen jaren onafgebroken in de top 10 van de UEFA Futsal Club-ranking en neemt haast jaarlijks deel aan de Champions League. FP Halle-Gooik telt ook een damesploeg, jeugdploegen en een Futsal school. 

  • Kampioen van België 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
  • Beker van België 2015, 2016, 2018, 2019
  • Supercup 2016, 2017, 2018
  • Overseas Supercup 2018
  • Benecup 2015, 2016

De thuisbasis van RSCA Futsal wordt de gloednieuwe topsporthal Belleheide in Roosdaal. Een state of the art sportcentrum dat aan alle Europese normen voldoet voor 1 100 supporters per wedstrijd. Een nieuwe thuisbasis voor paars-wit op de grens van het Pajottenland en Oost-Vlaanderen. En op amper 15 kilometer van het Lotto Park. 

Het complex wordt begin augustus ingehuldigd door een fantastische galawedstrijd tegen Europese topclub Benfica.

Peter Verbeke (CEO RSC Anderlecht)

"Futsal is een discipline in volle commerciële ontwikkeling. Met RSCA Futsal staat nu een club in de steigers die het opleiden van talent vooropstelt, de sport in België naar een volgend niveau wil stuwen en de Europese top wil ambiëren."

Lieven Baert (Manager FP Halle-Gooik):

“Ondanks onze jarenlange status als nummer één botste het project stilaan tegen een aantal limieten. De verhuis naar de gloednieuwe infrastructuur en de samenwerking met de recordkampioen is de doorstart van een nieuw en ambitieus hoofdstuk. Ons hart kleurde altijd al paars-wit. Het is een voorrecht om nu deel uit te maken van deze fantastische club en samen nieuwe successen waar te maken.” 

Jean Kindermans (Directeur jeugdopleiding RSC Anderlecht):

“Naast het vereiste technisch vermogen neemt ook het belang van snelheid van uitvoering, intensiteit en decision making op korte ruimte toe in het moderne topvoetbal. In die zin is Futsal een interessante aanvulling in het voetbaltechnisch opleidingstraject van Neerpede.”

Martin Baert (voorzitter FP Halle-Gooik):

"Deze samenwerking is de bekroning van een jarenlange groei van de club. We kunnen ons geen betere partner voorstellen om deze nieuwe stap te zetten dan RSC Anderlecht."

 

Contact

RSC Anderlecht perscontact (ad-interim) 

Tim Borguet

tim.borguet@rscanderlecht.be  

+32 498 41 69 51

 

FP Halle-Gooik 

Lieven Baert

lieven.baert@t4q.be

+32 476 93 66 42

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels