‘Fromage’, een luisterverhaal van RSC Anderlecht en Het Geluidshuis

‘Fromage’, een luisterverhaal van RSC Anderlecht en Het Geluidshuis

Auteur Bart Cannaerts stelde woensdag samen met spelers Marco Kana & Anouar Ait El Hadj het unieke luisterverhaal en zoekboek voor

RSC Anderlecht en het Geluidshuis lanceren met Fromage een zoekboek én luisterverhaal van 60 minuten voor kinderen van 6 tot 106. In Fromage maakt de op voetbal verzotte en verlegen muis Hamza zijn dromen waar nadat hij in de kaaswinkel van zijn mama het stoere luipaard Zora - sterspeelster van paars-wit - ontmoet. Fromage is een verhaal over kansen krijgen en grijpen. Over leven in een grootstad. Het ontwikkelen van je talent. Opkomen voor jezelf. En fier zijn op je afkomst. Stuk voor stuk thema’s die RSC Anderlecht nauw aan het hart liggen.

“Het verhaal kent veel raakvlakken met de leefwereld van veel jeugdspelers in Neerpede. Neerpede is bij uitstek de meest vruchtbare omgeving voor het ontwikkelen van talent. En dat talent is hier ontzettend divers, iedereen heeft zijn of haar uniek verhaal met voetbal als universele taal. Met dit luisterverhaal wil de club haar verbindende waarden binnen en ook ver buiten het voetbal uitdragen”, vertelt Tim Borguet, Marketing Director van RSC Anderlecht.

Fromage werd woensdagnamiddag gelanceerd op basisschool de Groene School in Anderlecht, in aanwezigheid van auteur en scenarist Bart Cannaerts en RSCA-spelers Marco Kana & Anouar Ait El Hadj. Het boek werd gedrukt op maar liefst 15.000 exemplaren, wordt naar meer dan 500 Nederlandstalige en Franstalige basisscholen in en rond Brussel toegestuurd en zal ook aan de bibliotheken aangeboden worden.

Het inspirerende verhaal wordt in de beide landstalen verteld, gespeeld én gezongen door een heuse sterrencast. Aan Nederlandstalige zijde herkennen we onder meer Lucas Van den Eynde, Nabil Mallat, Jennifer Heylen, Zwangere Guy, Els Dottermans, Jan Mulder, David Dermez, Ikram Aoulad, Danira Boukhriss Terkessidis, Serine Ayari, Geert Van Rampelberg, Mathias Sercu, Wouter Hendrickx, Otto-Jan Ham, Bart Cannaerts, Filip Peeters, Katelijne Verbeke, Youri Tielemans en Vincent Kompany. Aan Franstalige kant nemen Jean-Paul Clerbois, Mourade Zeguendi, Jennifer Heylen, Roland Bindi, Marcha Van Boven, Philippe Allard, Aïssatou Diop, Serine Ayari, Damien Gillard, Damien De Dobbeleer, Erico Salamone, Olivier Massart, Filip Peeters, Bach-Lan Lê-Bá, en eveneens Youri Tielemans & Vincent Kompany de stemmen voor hun rekening.

De illustraties zijn van de hand van Mark Borgions, de muziek van componist Koen Brandt en de regie door Leen Renders en Kristiaan Debusscher.

Fromage is vanaf woensdag 28 september beschikbaar in de boekhandel en in de fan- en webshop van RSC Anderlecht. Wie graag het volledige luisterverhaal en een fysiek exemplaar van het zoekboek ontvangt, kan contact opnemen met [email protected]

Mathias Declercq Press & Communication Manager, RSC Anderlecht
Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels