Hello bank! steunt de eerste e-sporter van RSCA

RSCA geeft voor het eerst een profcontract aan een e-sporter

Voor het eerst in de geschiedenis van RSCA gaat een professionele e-sporter – een competitief speler van computergames – de Brusselse voetbalclub officieel vertegenwoordigen in de nationale en internationale competities van de voetbalgame FIFA17. Voor niet-ingewijden: e-sport is vooral een levendig schouwspel met spelers die samenkomen om het virtueel tegen elkaar op te nemen.

Voor het eerst in de geschiedenis van RSCA gaat een professionele e-sporter – een competitief speler van computergames – de Brusselse voetbalclub officieel vertegenwoordigen in de nationale en internationale competities van de voetbalgame FIFA17. Voor niet-ingewijden: e-sport is vooral een levendig schouwspel met spelers die samenkomen om het virtueel tegen elkaar op te nemen.

De toekomstige e-sporter van RSC Anderlecht, net zoals alle andere sporters van de club, zal kunnen beroep doen op de professionele omkadering; hij zal training krijgen en ook onder medisch toezicht staan, zoals de Purple Talents en de profspelers. 

En naar het voorbeeld van de profvoetballers zal hij gesponsord worden door enkele partners, onder wie Hello bank! als hoofdsponsor.

Hello bank!, hoofdsponsor van de 1e e-sporter van Paars-Wit 

Door hoofdsponsor te worden van de eerste e-sporter van Paars-Wit neemt Hello bank! het op virtueel gebied over van BNP Paribas Fortis, dat al sinds 1981 partner van RSC Anderlecht is in het kader van de Belgische voetbalcompetitie.

Concreet biedt Hello bank!, als hoofdsponsor, de eerste e-sporter van RSC Anderlecht  materiële en financiële ondersteuning gedurende het hele seizoen 2017-2018.

Michael Anseeuw, Directeur van Hello bank!: “In het ecosysteem van Hello bank! biedt eSport een extra raakvlak met de generatie van de ‘millennials’, die opgegroeid is met smartphones, tablets en computers. De huidige e-sportrage zal Hello bank! nog dichter bij zijn klanten en niet-klanten brengen doordat dit partnership optimaal zal worden benut bij een jong publiek, dat veel innovatieve digitale diensten en hightechproducten koopt.”

Jo Van Biesbroeck, CEO Operations de RSC Anderlecht:  “Ik ben verheugd dat onze bank ook onze partner blijft in de volgende jaren. BNP Paribas Fortis is meer dan een sponsor. De bank is inderdaad niet alleen onze “home bank” maar investeert in verschillende activiteiten van de club. Zo wordt BNP Paribas Fortis via Hello bank!, partner in ons project eSports en is het de geprivilegieerde partner van onze eerst club voor jonge fans: De Ketjes Club.”

De naam van de e-sporter wordt midden augustus bekendgemaakt 

Om zijn eerste professionele e-sporter te vinden, verzamelde RSC Anderlecht bijna 3.500 kandidaturen. 256 van die 3.500 kandidaten kregen de kans om het tegen elkaar op te nemen tijdens een eerste kwalificatietoernooi. Die live confrontatie leverde 16 finalisten op, die op 30 juli tegen elkaar zullen uitkomen in een ultieme wedstrijd tijdens de jaarlijkse Fan Day voor de supporters van Paars-Wit. 

Na die grote finale in het Constant Vanden Stockstadion zal de naam van de eerste eSporter onder contract bij RSC Anderlecht midden augustus bekendgemaakt worden. Om de beste ambassadeur te vinden, had de club vooraf al bepaalde selectiecriteria vastgelegd, die ze aan het Belgische, in de gamingsector actieve bedrijf 4Entertainment had toevertrouwd. Zo moet de eSporter onder meer over veel tactisch vernuft beschikken en tweetalig zijn.

Nu de aftrap van het volgende e-seizoen met rasse schreden nadert, gaat Hello bank! alles op alles zetten tijdens de volgende FIFA17-toernooien om de eerste professionele eSporter van RSC Anderlecht te helpen de e-show te stelen en zoveel mogelijk e-trofeeën te winnen!

Ook Njoy, Engie, Proximus en Allianz steunen het e-sports project van RSC Anderlecht.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be