Johan Walem nieuwe coach RSCA Women

Johan Walem nieuwe coach RSCA Women

Royal Sporting Club Anderlecht stelde zonet haar nieuwe coach van de RSCA Women voor. Johan Walem volgt na dit seizoen Patrick Wachel op. De ervaren coach zet zo zijn schouders on het ambitieuze project van Sporting en haar RSCA Women.

De RSCA Women staan momenteel aan kop in het klassement van de Scooore Super League onder leiding van coach Patrick Wachel. Die laatste besliste na dit seizoen de fakkel door te geven.

Zijn opvolger voor volgend seizoen wordt Johan Walem. Walem begon zijn carrière als profspeler bij RSC Anderlecht in 1991, en speelde er tot 1997. In zijn spelersloopbaan verzamelde hij 36 selecties voor de nationale ploeg. Ook zijn loopbaan als coach begon bij paars-wit. Walem stond aan het hoofd van de beloften van Sporting van 2008 tot 2010. Later werd hij onder andere coach van de nationale beloftenploeg, waarmee hij zich wist te plaatsen voor het EK in 2019. Tot voor kort leidde Walem de nationale ploeg van Cyprus.

Volgend seizoen keert Johan Walem dus terug naar Neerpede. Hij zet zo mee zijn schouders onder het ambitieuze project van Royal Sporting Club Anderlecht om voorloper te zijn in het Belgische vrouwenvoetbal en ook in Europa een volgende stap te kunnen zetten.

Welkom terug, en veel succes Johan!

 

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels