Lisandro Magallán komt over van Ajax

RSC Anderlecht trekt de verdediger aan op huurbasis

Lisandro Magallán is een 27-jarige centrale verdediger uit Argentinië. Met de Boca Juniors won hij in 2018 de titel in zijn thuisland en haalde hij ook de finale van de Copa Libertadores. Het leverde Magallán een transfer op naar Ajax in januari 2019.

Bij de start van het seizoen 2019-2020 werd Magallán uitgeleend aan het Spaanse Alavés. Vorig seizoen kwam de verdediger uit voor het Italiaanse FC Crotone in de Serie A. Magallán speelde dit seizoen alle voorbereidingswedstrijden van Ajax - waaronder 90 minuten in de galawedstrijd tegen RSC Anderlecht - en maakte ook steeds deel uit van de selectie in de Nederlandse competitie dit seizoen. Het komende jaar zal hij het paars-witte tenue aantrekken.

"Door het uitvallen van Hannes Delcroix verliezen we tijdelijk een jonge, maar ook ervaren speler centraal achterin”, verklaart sportief directeur Peter Verbeke. “Ons vertrouwen in de andere jonge spelers zoals Taylor Harwood-Bellis en Zeno Debast is erg groot, maar in een lang seizoen zijn ervaring en concurrentie ook belangrijke elementen. De komst van Lisandro is in dat opzicht een goede zaak.”

Bienvenido, Lisandro.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be