Louis Patris is onze tweede zomeraanwinst

De jonge Belgische verdediger maakt de definitieve overstap van OH Leuven

RSC Anderlecht verwelkomt Louis Patris. De jonge Belgische verdediger maakt de definitieve overstap van OH Leuven en tekent een contract voor 5 seizoenen bij paars-wit. 

Louis is een rechtsvoetige, offensief ingestelde flankverdediger die ook centraal in de defensie uit de voeten kan. Hij verliet de jeugdopleiding van Standard Luik op 14-jarige leeftijd en sloot zich aan bij OH Leuven. Daar groeide hij door naar het eerste elftal en maakte hij in maart 2021 zijn debuut. De talentvolle verdediger ontpopte zich vorig seizoen tot een onbetwiste basisspeler bij de Leuvenaars, hij miste amper 1 wedstrijd door schorsing. 

Louis doorliep ook de jeugdploegen bij het nationale elftal en speelde als belofte-international op het afgelopen EK in Georgië. 

CEO Sports Jesper Fredberg:

“Met Louis halen we een talentvolle, Belgische speler bij onze kern. Op de flank kan hij zich tonen met zijn snelheid en offensieve impulsen. We zijn erg tevreden dat we hem met een langdurig contract hebben kunnen vastleggen zodat hij zich bij ons verder kan ontwikkelen.”

Louis Patris:

“Het is een droom en een hele eer om voor deze club met zijn rijke geschiedenis te tekenen. Ik wil erg graag mijn steentje bijdragen om met deze club opnieuw de top te bereiken. Ik kijk enorm uit naar de eerste trainingen en wedstrijden en kan niet wachten om het seizoen te beginnen.”

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be