Luc Devroe nieuwe sportdirecteur van RSC Anderlecht

RSC Anderlecht heeft besloten om Luc Devroe aan te stellen als nieuwe sportief directeur. Hij gaat met onmiddellijke ingang aan de slag bij Paars-Wit.

De 52-jarige Luc Devroe werd geboren in Brussel en woonde tijdens zijn jeugd ook nog in Strombeek-Bever, Harelbeke en Kortrijk. Tijdens zijn actieve carrière als doelman speelde hij voor KFC Strombeek, KRC Harelbeke (waar hij zich tot jeugdinternational ontwikkelde en daarbij samenspeelde met onder meer Marc Degryse, Guy Marchoul, Stephane Demol, Luc Nilis en Frank Van Himst), Club Brugge, Sint-Niklase SK en KV Oostende. Devroe werd al langer gezien als één van de topkandidaten om het sportieve beleid bij Paars-Wit te komen versterken. "Mijn vader nam mij vroeger elk weekend mee naar de vier Brusselse clubs, waardoor ik geregeld in het Astridpark kwam en RSCA met veel respect ben beginnen volgen", legt Devroe zelf uit. "Ik ben dan ook trots om de sportieve cel van de grootste club van het land te mogen leiden. Ik ben erg fier op wat ik in het verleden bij Club Brugge, KSV Roeselare en KV Oostende mee verwezenlijkt heb, vooral aangezien we met die twee laatste clubs toch Europees voetbal gehaald hebben. Die ervaring zal ten goede komen aan wat wij hier bij Paars-Wit willen bereiken."

Bij zijn vorige clubs was Devroe onder meer verantwoordelijk voor de transfers van Ronald Vargas, Antolin AlcarazIvan PerisicLandry Dimata en Thomas Meunier en verwierf hij zijn reputatie als harde werker en voetbalman pur sang die maar al te graag inzet op jonge talenten uit eigen land. "We moeten per positie een dubbele bezetting nastreven, liefst met zoveel mogelijk jonge - en als het kan Belgische - spelers", licht de nieuwe sportieve baas zijn visie toe. "Als we een speler halen, moet die altijd een directe of potentiële meerwaarde kunnen vormen voor de ploeg. Ik hecht veel belang aan de scouting, terwijl ook de jeugdopleiding een prioriteit voor ons is en blijft. Op die manier moet de huisstijl van Paars-Wit bewaard blijven en moeten we onze sportieve doelstellingen halen."

Devroe is uiteraard geen onbekende voor Marc Coucke. Bij de kustploeg vormde hij eerder al een succesvolle tandem met 'zijn' voorzitter, zo behaalden ze samen voor het eerst in de clubgeschiedenis Europees voetbal. De geslaagde samenwerking tussen beide zal nu dus ook verdergezet worden in het Astridpark. "Het is vanzelfsprekend dat de voorzitter en ik elkaar door en door kennen. Ik weet hij hoe in elkaar zit en omgekeerd. Na al die jaren is er een onverwoestbaar wederzijds respect tussen ons gegroeid."

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be