Lucas Stassin tekent eerste profcontract

Lucas Stassin tekent eerste profcontract

Lucas Stassin heeft zijn eerste profcontract getekend bij Royal Sporting Club Anderlecht, de club waar hij zijn opleiding kreeg

! PHOTOS : COPYRIGHT PHOTONEWS !

Lucas Stassin heeft zijn eerste profcontract getekend bij Royal Sporting Club Anderlecht, de club waar hij zijn opleiding kreeg. De jonge spits van 16 (geboren op 29/11/2004) tekende een contract bij paars-wit tot 2024. Hij zal vanaf dit seizoen meetrainen met de A-ploeg.

Lucas zette voor het eerst voet op Neerpede op zijn 9 jaar, in juli 2014. De rechtsvoetige aanvaller is de zoon van Stéphane Stassin, voormalig verdediger van de eerste ploeg van Sporting en al jarenlang jeugdcoach op Neerpede. Lucas zal vanaf vandaag de groep van Vincent Kompany vervoegen, en meetrainen met het eerste elftal. RSCA blijft zo volop inzetten op eigen spelers Made in Neerpede.

"Lucas is een diepe spits met interessante looplijnen en een neus voor doelpunten. Als hij de nodige stappen blijft zetten is er een mooie toekomst voor hem weggelegd in het Lotto Park", aldus Jean Kindermans, hoofd van de Academy.

Gefeliciteerd, en veel succes Lucas!

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels