Marco Kana kiest voor RSC Anderlecht

Marco Kana (8/8/2002) zet zijn beloftevolle loopbaan verder bij Royal Sporting Club Anderlecht.

De jonge Brusselaar heeft nooit een andere club gekend als RSC Anderlecht. Net als Killian Sardella kiest hij ervoor om zijn talent verder te ontwikkelen in de hoofdstad.

Kana is tevreden met de verlenging: “Ik heb hier alle jeugdreeksen doorlopen en voetbalde de voorbije jaren samen met o.m. Jeremy Doku, Yari Verschaeren en Killian Sardella. RSC Anderlecht is mijn huis. Ik wil mijn ouders en mijn trainers danken voor de steun en de begeleiding waar ik tot vandaag van heb mogen genieten. Ik heb de beslissing genomen in nauw overleg met mijn ouders. Dit is een logische stap in de ontwikkeling van mijn carrière. Ik zal er alles aan doen om het vertrouwen van de technische staf, de club en de supporters te verdienen.”

Sportief verantwoordelijke Peter Verbeke juicht de beslissing van Marco Kana toe: “Marco is een typische voetballer van paars-wit. Hij is daarenboven leergierig, bescheiden en kan daarom uitgroeien tot een leidersfiguur. Hij kan ingezet worden op verschillende posities achteraan en op het middenveld. Marco heeft een grote progressiemarge en we zullen hem bijstaan om van hem een absolute topspeler te maken. Zijn beslissing kadert in onze visie om talentvolle jeugd alle kansen te geven om op het hoogste niveau te schitteren. We zijn blij dat Marco en zijn ouders voldoende nuchter zijn om geen stappen over te slaan in zijn ontwikkeling.”

Marco Kana heeft twee jongere voetballende broers waarvan het klein broertje, Cresus, ook voor RSCA voetbalt (U9). Ook naast het veld is Kana een topper. Deze maand werkt Purple Talent Marco Kana zijn hogere secundaire studies af en hij is vast besloten om hogere studies aan te vatten. Hij zal de volgende drie seizoenen (2023) voor RSC Anderlecht voetballen.

Recevez des mises à jour par e-mail

En cliquant sur « S'abonner », je confirme avoir lu et accepté la Politique de confidentialité.

À propos de Royal Sporting Club Anderlecht

Contact

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be