MAUVE. dompelt zich onder in ‘BXL’ en ‘Neerpede’

Bekijk binnenkort twee nieuwe thema-afleveringen

De fly-on-the-wall documentaire MAUVE. geeft de RSCA-supporters een exclusieve en authentieke inkijk achter de schermen van hun favoriete club. Na de eerste twee afleveringen in januari over het seizoen van de A-kern tot dusver, biedt MAUVE. nu een breder perspectief op de club dankzij twee speciale thema-afleveringen.

In ‘MAUVE. Special BXL’ volgen we Anouar Ait El Hadj en Sakina Diki Ouzraoui (RSCA Women), opgegroeid in respectievelijk Molenbeek en Anderlecht. Eliot Tybebo groeide uit van jeugdcoach tot ‘Set Pieces Analyst’ in de A-kern van die andere Brusselaar Vincent Kompany. En uiteraard laat ook onze coach zelf zich niet onbetuigd over de uitdagingen, maar ook over de vele troeven van onze hoofdstad.

De tweede thema-aflevering zoomt in op het kloppend hart van de club: de jeugdopleiding in Neerpede. Voor het eerst krijgt de kijker zicht op de verschillende trajecten van beloftevolle jeugdspelers bij RSC Anderlecht.

Zo is er Mario Stroeykens (17), die bij de U21 van Robin Veldman speelt maar tegelijk ook voor een plek in de A-kern én voor een diploma strijdt. Julien Duranville maakt als 15-jarige zijn eerste minuten in een oefenmatch van de A-kern. De 10-jarige Cresus Kana speelt bij de U12 en wil in de voetsporen van zijn broer Marco treden. Maar niet elke talentvolle jeugdspeler zal uiteindelijk zijn eerste contract bij paars-wit tekenen: ook dat aspect wordt in deze special niet uit de weg gegaan.

‘MAUVE. Special BXL’ is vanaf vrijdag 8/4 te bekijken op Play Sports Open en VOO, 'MAUVE. Special Neerpede' vanaf 22/4. Met vertelstemmen Zwangere Guy (NL) en Frenetik (FR).

Deze twee thema-afleveringen zijn binnenkort ook beschikbaar op rsca.be/WatchMauve. Daar kan je ook het eerste en tweede seizoen tot dusver herbekijken.

Voor een visielink van de twee thema-afleveringen, contacteer:

Mathias Declercq

Press & Communication Manager, RSC Anderlecht

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be