Correctie : Michael Verschueren verkozen als strategisch bestuurslid van de nieuwe UEFA Club Competitions SA

Michael Verschueren werd gisteren tijdens een board meeting van ECA (European Club Association is de organisatie die de belangen behartigt van clubs die deelnemen aan de Europese competities), waar hij zetelt als lid van de raad van bestuur, aanvaard als één van de 4 strategische bestuursleden van een nieuw op te richten vennootschap UEFA Club Competition SA.

 

Michael Verschueren is lid van de Raad Van Bestuur van RSC Anderlecht. 4 leden van UEFA en 4 leden van de Raad van Bestuur van ECA zetelen in het nieuwe bestuur. De andere leden van ECA zijn Woodward van Manchester United, Lopez van Real Madrid en Centenaro als secretaris generaal van ECA.

 

Dit initiatief is een unicum. Het is de eerste keer in de geschiedenis van UEFA dat er een operationeel orgaan wordt opgericht waarin de clubs een even groot belang hebben als UEFA zelf. Dit werd tot voor kort enkel behandeld in een vennootschap die de naam droeg ‘UEFA events’ en was 100% gecontroleerd door UEFA.

 

De doelstellingen van deze firma zijn het definiëren van de juiste strategieën voor de optimalisering van de commercialisering van de UEFA Champions League en Europa League.

 

“Ik ben verheugd de steun van de voltallige raad van bestuur van ECA te kunnen genieten om als strateeg mee invulling te geven aan de toekomst van het voetbal in Europa. Het wordt tijd dat men de clubs betrekt bij het uitstippelen van de juiste commerciële strategieën van beide competities, zeker in het kader van de toenemende mondialisering van het voetbal. Ik zal mijn uiterste best doen om vooral ook de belangen van de kleinere voetballanden te blijven verdedigen omdat ik de mening ben toegedaan dat voetbal dient gespeeld te worden overal in Europa”, aldus Michael Verschueren

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be