Nassim Azaouzi wordt prof bij RSCA

Nassim Azaouzi wordt prof bij RSCA

De aanvaller tekent zijn eerste profcontract bij paars-wit

Nassim Azaouzi tekent vandaag zijn eerste profcontract. Vanaf volgend seizoen is hij een profspeler bij paars-wit. Hij zal zich al minstens tot 30 juni 2024 verder ontwikkelen op de RSCA Belfius Academy. Nassim is geboren in 2006, Belgisch jeugdinternational en combineert dankzij het Purple Talents-programma zijn studies met trainen op Neerpede. Aanvankelijk was hij een centrale verdediger, maar sinds de U13 ontwikkelt hij verder als diepe spits.

En die verandering van positie draaide bijzonder goed uit. Jean Kindermans, directeur van de jeugdopleiding: “Azaouzi is de aanvalsleider van de 2006-generatie die ieder seizoen eindigt als topschutter. Hij is groot en sterk, maar bezit ook een meer dan aardige techniek. Nassim is een harde werker op het veld die via ons Purple Talents-programma de verdere stappen kan zetten naar een diploma én een profcarrière.

Peter Verbeke, Sports Director: “Ik ben blij dat we met Julien, Ethan en Nassim drie jonge talentvolle spelers van een sterke generatie konden overtuigen dat verder ontwikkelen binnen RSCA de juiste keuze is. Ondanks de vele binnen- en buitenlandse interesse zijn deze jongens en hun ouders ervan overtuigd dat onze club er alles aan zal doen om hen speelminuten aan te bieden op het hoogste niveau. We hopen dat we ook nog andere talentvolle spelers kunnen overtuigen om te kiezen voor een toekomst bij paars-wit, waar de eigen jeugd meer dan ooit centraal staat.”

Proficiat, Nassim! #MadeInNeerpede

 

 

Foto's (© PhotoNews)

 

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels