Op stage tegen SC Braga en een galamatch tegen Wolfsburg: dit is de voorbereiding op het nieuwe seizoen

Vijf oefenwedstrijden live op Mauve TV, de zomerstage in Portugal en de galamatch en fandag op 20 juli.

De voorbereiding van RSC Anderlecht op het seizoen 2024/2025 gaat van start op 20 juni. Dan keren de spelers die niet actief zijn met hun nationale ploegen terug naar de club om de eerste medische en fysieke testen te ondergaan. Op zaterdag 22 juni staat de eerste groepstraining al op het programma. Die training is live mee te volgen op Mauve TV, dat dit seizoen ook in een nieuw jasje zit.

Ook alle oefenwedstrijden worden opnieuw live uitgezonden op Mauve TV. Dat oefenschema ziet er als volgt uit:

  • De eerste friendly van paars-wit in de voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt gespeeld op 26 juni tegen RUTB Tubeke in het Stade Edmond Luberton om 14u30. Tickets voor supporters van RSC Anderlecht zijn nu beschikbaar op ticketing.rsca.be
  • Enkele dagen later volgt een oefenwedstrijd tegen het zonet gepromoveerde Dender op 29 juni om 14u30, achter gesloten deuren op het trainingscentrum van Neerpede.
  • Ook op zaterdag 6 juli speelt RSCA nog een oefenwedstrijd achter gesloten deuren, om vervolgens op 7 juli op zomerstage te vertrekken. 

Stage in Portugal

Dit jaar trekken de spelers van 7 juli tot 14 juli naar het zuiden van Portugal voor een intensieve aanloop naar het nieuwe seizoen. 

  • Op Portugese bodem wordt op zaterdag 14 juli een oefenwedstrijd gespeeld tegen SC Braga om 11u00. De wedstrijd vindt plaats in het Famalicão Municipal Stadium

GALAMATCH & FANDAY

De finale test volgt op 20 juli, wanneer RSC Anderlecht naar jaarlijkse traditie een galamatch organiseert in het Lotto Park. Tegenstander van dienst wordt dit jaar VfL Wolfsburg. Meer over de galawedstrijd en fanday lees je hier.

Daags na de galamatch neemt RSCA het met een ander elftal ook nog op tegen het Franse FC Metz, om 11u. Deze wedstrijd vindt plaats op het trainingscentrum van Neerpede achter gesloten deuren.

RSCA FUTURES

Ook de RSCA Futures starten binnenkort aan hun voorbereiding. Net als bij de A-ploeg, kan je de matchen van onze beloften live volgen op Mauve TV. Hun oefenschema ziet er als volgt uit:

  • 10/07: Sporting Hasselt - RSCA U23 
  • 17/07: KSV Oudenaarde - RSCA U23
  • 21/07: RAEC Mons - RSCA U23 
  • 26/07: Hoogstraten - RSCA U23
  • 30/07: Jong PSV - RSCA U23
  • 03/08: Knokke - RSCA U23 

Mis niets dankzij MAUVE TV

Je hoeft geen seconde van de voorbereiding te missen dankzij Mauve TV. Naast de oefenwedstrijden van onze A-ploeg en Futures in de voorbereiding, vindt je er ook behind-the-scenes vanop stage, documentaires, interviews en meer.

Je kan het volledige aanbod van Mauve TV kijken voor slechts €2,5 per maand, of je krijgt je toegang bij het Mauve+ Silver of Mauve+ Gold membership. Ontdek het vernieuwde platform hier.

Ook de oefenwedstrijden van de RSCA Futures en de RSCA Women zullen exclusief te bekijken zijn op MAUVE TV.


Leden van de pers die oefenwedstrijden willen bijwonen, kunnen contact opnemen met:

Mathias Declercq

Press & Communication Manager, RSC Anderlecht

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be