Paars-wit vergroent, met een voetbalveld aan zonnepanelen

RSCA plaatst zonnepanelen op het Lotto Park en RSCA Belfius Academy

RSC Anderlecht is druk bezig met vergroenen. Na een groener wagenpark met hybridewagens voor zijn spelers, laadpalen en 540m² zonnepanelen in Neerpede, schakelt de club nu nog een stevige tand bij.

Paars-wit gaat nog veel meer groene energie opwekken dankzij zonnepanelen op het dak van het Lotto Park en de Academie. In totaal zijn de nieuwe panelen voldoende voor het volledige jaarverbruik van 250 huishoudens.

Wedstrijddagen in het Lotto Park zullen vanaf januari 2021 volledig energieneutraal
plaatsvinden, zelfs op typisch Belgische grauwe dagen. In totaal beschikt RSCA
nu over genoeg zonnepanelen om een heel voetbalveld van een slordige 7.000m² te
bedekken. Deze zonnepanelen wekken in totaal meer dan één miljoen kWh groene
stroom per jaar op, wat maakt dat RSCA over het groenste voetbalstadion van
België beschikt.

De installatie wordt gebouwd en gedurende tien jaar geëxploiteerd door Brusol, de marktleider in het Brussels Gewest inzake hernieuwbare energie. De arbeiders van Brusol die de installatie plaatsen zijn Brusselse nieuwkomers en ex-vluchtelingen die in
samenwerking met Rising You opgeleid werden tot dakdekker of monteur van zonnepanelen.

Karel Van Eetvelt, CEO van Anderlecht: "RSC Anderlecht schakelt twee ecologische versnellingen hoger en daar zijn we trots op. Ik ben ook blij dat we ​ door de samenwerking met Brusol en hun door Rising You opgeleide arbeiders Brusselaars met weinig kansen op de arbeidsmarkt kansen bieden. Ik wil daarnaast ook de gemeente Anderlecht bedanken voor de vlotte samenwerking."

Fabrice Cumps, burgemeester van Anderlecht en Allan Neuzy, schepen van duurzame ontwikkeling: "We zijn blij dat een van de grote symbolen van onze gemeente op zo'n vastberaden manier de stap zet richting hernieuwbare energie. Dit project, van een in onze gemeente zelden geziene omvang, is belangrijk op ecologisch vlak, maar ook op het sociale vlak mag Sporting fier zijn. Het is een verwezenlijking die nog maar eens de kwaliteit van de relaties tussen de gemeente en de club onderstreept."

Download de beelden hier: https://we.tl/t-IHFFaCFKQA

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be