Persuitnodiging: RSCA Futsal als host van de Futsal Champions League

Persuitnodiging: RSCA Futsal als host van de Futsal Champions League

RSCA Futsal is tussen 26 en 29 oktober gastheer van de hoofdronde van de UEFA Futsal Champions League. Het Belleheide Center wordt zo het decor van zes Europese topwedstrijden in het futsal.

Na de galawedstrijd tegen Benfica in september, die met 4-1 werd gewonnen, mag RSCA Futsal zich nu opmaken voor enkele topwedstrijden op het Europese toneel. Paars-wit heeft een zware groep geloot, bestaande uit Kairat Almaty, Sporting Club de Paris en Palma Mallorca Futsal. 

Toch zijn de ambities van RSCA Futsal niet min: de kern werd afgelopen zomer uitgebouwd en versterkt met enkele internationale toppers en de club ging de samenwerking aan met RSC Anderlecht om zich ook op het Europese toneel te tonen. Als RSCA Futsal zich weet te kwalificeren in deze main round, speelt het eind november in de elite round. Daarna beslist de final four over de uiteindelijke winnaar van de Champions League.

Story image

Over onze tegenstanders:

Kairat Almaty is de te kloppen club in de groep. Ze komen uit Kazachstan en worden aanzien als een van de beste clubs uit Europa. Ze hebben de afgelopen tien jaar drie keer de finale van de Futsal Champions League bereikt. Kairat Almaty staat vijfde op de UEFA-ranglijst van de beste Europese futsalclubs.

Palma Mallorca is een van de beste teams uit Spanje. Ze eindigden vorig seizoen als tweede in de Spaanse competitie. Het is ook een team dat meestrijdt in Europa, ze staan op een mooie vierde plaats in de UEFA-ranglijst.

Sporting Club de Paris is de regerend kampioen van Frankrijk. Het is een officiële dochteronderneming van de Portugese club Sporting CP. Met vijf competitietitels en zes Franse bekers op hun naam is Sporting een gevestigde waarde in het Franse en Europese futsal.


Hier vind je meer informatie over het verloop van het toernooi en over de ticketverkoop voor de UEFA Futsal Champions League. De wedstrijden van RSCA Futsal in de Champions League zullen ook te bekijken zijn op MAUVE TV, het videoplatform van RSC Anderlecht.

De pers is van harte welkom om dit uniek toernooi bij te wonen vanop de eerste rij. Inschrijven is verplicht en kan hier tot maandagmiddag 24 oktober. Voor verdere aanvragen kan u steeds terecht bij:

Mathias Declercq Press & Communication Manager, RSC Anderlecht

 

 

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels