Plan 2020-2025: Eigen jeugd centraal. Nieuwe voorzitter. Meer financiële daadkracht.

Karel Van Eetvelt, CEO van Anderlecht, heeft het plan ‘RSCA ‘20-‘25‘ klaar en zal dat dinsdag ter goedkeuring voorleggen aan de Raad van Bestuur van de club. Dit plan moet Sporting Anderlecht toelaten om weer aan te knopen met zijn roemrijke verleden. Van Eetvelt werkte het in de voorbije maanden uit in nauwe samenwerking met Vincent Kompany en met extern adviseur Wouter Vandenhaute. 
‘In youth we trust’ blijft de kernwaarde waarop RSCA zijn succes wil bouwen. Neerpede wordt nog meer dan vroeger het kloppende hart van de club en wil de volgende Vincent Kompany, de volgende Romelu Lukaku en de volgende Youri Tielemans naar het eerste elftal brengen om daar successen te boeken. 
 
De toptalenten die dit seizoen al furore maakten, zullen ook volgend seizoen schitteren in het Lotto Park en de sportieve staf zal daarnaast zorgen voor gerichte versterkingen. Daarvoor zijn intussen extra middelen voorzien. 
 
De huidige voorzitter, Marc Coucke, steunt het plan van Van Eetvelt voluit en wil alle ruimte laten aan het nieuwe management.  Hij heeft daarom beslist om terug te treden als voorzitter, maar blijft via zijn investeringsmaatschappij Alychlo wel een ambitieuze hoofdaandeelhouder. 
Coucke heeft aan adviseur Wouter Vandenhaute gevraagd om zijn rol over te nemen, zodat Vandenhaute als nieuwe voorzitter het team rond Van Eetvelt volop kan aansturen.  Als gevolg daarvan verkoopt Vandenhaute zijn aandelen in het agentschap Let’s Play.  Hij engageert zich ook om mee in Anderlecht te investeren, net als Vincent Kompany, die ook na 2022 in Anderlecht zal blijven. Kompany wil samen met Vandenhaute Anderlecht weer naar de top brengen. 
Het plan ‘RSCA ‘20-‘25’ zorgt er ook voor dat Sporting Anderlecht op korte termijn weer financieel gezond wordt. De huidige aandeelhouders zullen daarvoor samen met Vincent Kompany en Wouter Vandenhaute de nodige middelen uittrekken. Op de Raad van Bestuur van dinsdag vraagt het management een mandaat om de financiële details in de komende weken verder uit te werken

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels