Red Flames kapitein Tessa Wullaert komt naar Anderlecht

Tessa Wullaert (19/03/93) voetbalt dit seizoen voor de RSC Anderlecht Women.

De kapitein van de Red Flames en de drievoudige gouden schoen komt over van Manchester City. Voorheen was ze succesvol bij de Duitse topclub VFL Wolfsburg. Ze was ook topschutter en speelster van het jaar van de BeNe League.

Geen enkele Belgische voetbalster won meer prijzen als Tessa Wullaert: nadat ze in België 2 titels won, waarvan een BeNe League, en 2 nationale bekers, ze werd 2 maal Duits kampioen en won 3 Duitse bekers. Daarnaast speelde ze 2 Champions League finale en won ze 2 Engelse Cup Finals.

RSCA CEO Karel Van Eetvelt is erg tevreden met de komst van Tessa Wullaert. “We zijn erg blij dat de beste Belgische voetbalster ooit en vaandeldraagster van het Belgisch voetbal voor ons gekozen heeft. Wij geloven steevast in vrouwenvoetbal en we blijven investeren in de ontwikkeling van de sport in België. We willen volgend seizoen minstens even goed doen als het vorige (kampioen, niet gespeelde finale beker en 16de CL, red). Tessa zal ons daar op het veld ongetwijfeld bij helpen. Maar ook naast het veld zal ze haar invloed laten gelden: als absolute ambassadrice en rolmodel van het vrouwenvoetbal zal ze ongetwijfeld bijdragen aan de verdere popularisering van de sport en veel jonge meisjes aan het voetballen krijgen. Onze dames zijn drie seizoenen op rij kampioen. We zijn op dit ogenblik de beste ploeg van het land en dat willen we blijven. RSCA is de exponent van de ontwikkeling van vrouwenvoetbal in België. We willen meer dan ooit een voortrekker zijn voor vrouwen in het Belgisch voetbal.”

Ook coach Patrick Wachel is blij met de versterking: “Na Kassandra Missipo en Amber Maximus (beide AA Gent) is Tessa de 3de Red Flame die voor onze ploeg komt voetballen. Haar kwaliteiten zijn genoegzaam gekend en ze zal haar ploegmaats inspireren op en naast het veld. We zijn nu gewapend om een stapje verder te gaan in de sportieve ontwikkeling van het elftal.” 

“Ik ben fier om voor RSC Anderlecht te mogen voetballen. Ik ben positief verrast door de visie van de sportieve leiding om het vrouwenvoetbal in België verder te ontwikkelen. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen door sportieve successen te halen en zo deze mooie sport verder te promoten. RSC Anderlecht meent het goed met het vrouwenvoetbal en ik beschouw deze stap niet als een stap terug. Integendeel, ik zal er alles aan doen om onze doelstellingen te halen, op en naast het veld”, verklaart Red Flame en kersverse RSCA spits Tessa Wullaert.       

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be