Robin Veldman wordt coach van U21 RSC Anderlecht

De Nederlander, ex-jeugdcoach bij Ajax en Heerenveen, neemt vanaf volgend seizoen de paars-witte beloften onder zijn hoede

Robin Veldman wordt de nieuwe coach van de U21. Vanaf 14 juni zorgt de ervaren jeugdcoach uit Heerenveen op Neerpede voor de doorstroming van de toptalenten van de RSCA Belfius Academy naar de eerste ploeg. Veldman heeft vijftien jaar ervaring bij twee van de meest succesvolle jeugdopleidingen van onze noorderburen: eerder was hij elf jaar actief als jeugdcoach bij Heerenveen en 4 jaar bij de jeugdopleiding De Toekomst van Ajax.

De Nederlander is bijzonder blij met zijn overstap naar RSCA: “Ik heb bij Ajax en Heerenveen vaak de jongeren van Anderlecht aan het werk gezien, onder meer op de Future Cup, waar ze vaak ver doorstootten en die ze ook al wonnen. Hun verzorgd, aanvallend voetbal en de internationale toptalenten zoals Lukaku, Tielemans en nog heel veel anderen die de Academy al voortbrachten ken ik dus al een hele tijd. Ik wil het maximum uit al dat talent halen dat er in jongeren zit en hen helpen die volgende stap te maken naar het A-team. Bij een goed gesprek met Vincent Kompany en Peter Verbeke zag ik echt meteen dat we met onze visie en ons enthousiasme helemaal op dezelfde lijn zitten. Ik heb ongelooflijk veel zin om eraan te beginnen en de volgende generatie jongens klaar te stomen waar de supporters van Anderlecht zo veel van houden.

De aanstelling van Robin als U21 coach kadert perfect binnen onze visie op de verdere uitbouw van de club.”, vertelt Peter Verbeke, Sports Director bij paars-wit. “Robin is een jonge gepassioneerde coach, maar heeft ondertussen wel al 15 jaar ervaring als jeugdtrainer op hoog niveau. Zijn mooie parcours bij een voorbeeldclub als Ajax Amsterdam moet ons helpen onze opleiding naar een nog hoger niveau te tillen en de doorstroming verder te optimaliseren. Het is daarnaast een eer voor ons dat Robin onze club als een volgende stap in zijn carrière ziet, wat ook aangeeft dat onze opleiding internationale waardering geniet.

Welkom in de paars-witte familie, Robin!

 

Foto's (© PhotoNews )

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be