Royal Sporting Club Anderlecht stelt Brian Riemer aan als hoofdcoach

Riemer (44) reist vrijdag af naar de winterstage

Brian Riemer is de nieuwe hoofdcoach van Royal Sporting Club Anderlecht. Brian, voorheen assistent-coach bij Brentford FC in de Premier League, treedt vanaf vrijdag in functie en sluit aan bij de spelersgroep op winterstage. Robin Veldman wordt de assistent-coach van Brian Riemer. 

Career

Brian Riemer (°22 september 1978) begon zijn professionele loopbaan in het voetbal bij het Deense Hvidovre als jeugdtrainer in 2004. In 2006 werd hij assistent-coach van het eerste elftal en in 2008 werd hij ook interim-hoofdtrainer, voordat hij later dat seizoen de overstap maakte naar FC Kopenhagen.

Bij FC Kopenhagen nam Brian drie seizoenen lang de U19 onder zijn vleugels en leidde hen naar het kampioenschap. In januari 2012 werd hij opgenomen in de staf van het eerste team als assistent-coach. Met Brian won FC Kopenhagen eerst de Deense beker en werd het daarna kampioen van Denemarken in 2013 onder Ariël Jacobs. De komende seizoenen werden er nog twee bekers bijgeschreven op het palmares en speelde het team ook verschillende campagnes in Champions League en Europa League. In 2015 werd Brian hoofdcoach van de U19 bij FC Kopenhagen tot 2018.

Toen de Deen Thomas Frank aangesteld werd als hoofdcoach bij het Engelse Brentford FC, verhuisde Brian naar Engeland om er zijn assistent-coach te worden. In het seizoen 2019-2020 slaagden de twee Denen erin om Brentford FC naar de derde plaats in de Championship te leiden. Dat seizoen liep Brentford FC nét de promotie naar de Premier League mis na een nederlaag tegen de grote rivaal Fulham in de play-off finale. Datzelfde seizoen speelde Brentford FC de halve finale van de Carabao Cup tegen Tottenham.

In het daaropvolgende seizoen slaagden Frank en Riemer er wel in om Brentford FC voor het eerst in de geschiedenis van de club naar de Premier League te laten promoveren. In hun eerste seizoen op het hoogste niveau eindigde de Londense club op de 13e plaats en momenteel staan ze comfortabel 10e. 

Brian Riemer:

"Al van kindsbeen af ken ik RSC Anderlecht als een grote club in het Europese voetbal. Ik ben dan ook erg trots om hoofdtrainer te worden bij een club met zo’n rijke geschiedenis. Uit mijn lange periode bij FC Kopenhagen weet ik wat het is om elke wedstrijd te moeten winnen en mee te strijden voor titels. De afgelopen jaren hebben we bij Brentford FC een heel andere maar niet te onderschatten missie volbracht door een voetbalcultuur en stabiliteit te installeren en de club uiteindelijk naar de Premier League te loodsen. Ik voel dat de tijd nu rijp is om de volgende stap te zetten en ik wilde die uitdaging enkel aangaan bij een club met uitgesproken ambities. Er is werk aan de winkel om het team terug te krijgen waar het hoort. Ik leef er vol vertrouwen naar toe.”

Jesper Fredberg, CEO Sports:

"Brian heeft de afgelopen jaren een cruciale rol gespeeld in de successen van Brentford. Hij is duidelijk klaar voor de volgende stap en we zijn erg blij dat we hem naar RSC Anderlecht hebben kunnen halen. We hebben de tijd genomen om de juiste kandidaat te vinden, iemand die past bij de speelstijl én de langetermijnstrategie van deze club. Brian staat voor een duidelijke, dominante en attractieve speelstijl die goed past bij onze filosofie.”


Voor de videoredacties: gelieve hier een sequentie van beelden te vinden van de nieuwe coach.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be