RSC Anderlecht eert Paul Van Himst met hommage en uniek shirt

De wedstrijd tegen KV Mechelen wordt één groot eerbetoon aan een onversneden Anderlecht-icoon

Paul Van Himst wordt 80 jaar. Een icoon van de club, de verpersoonlijking van champagnevoetbal, één van de allergrootsten uit 115 jaar clubgeschiedenis. Van Himst werd acht keer kampioen met paars-wit, en won vier keer de beker. Hij werd bekroond met vier Gouden Schoenen en eindigde in 1964 als vierde in het referendum voor Europese voetballer van het jaar. Na zijn spelerscarrière - die hem onder meer de bijnaam ‘Le Pélé Blanc’ opleverde - werd Paul coach van Sporting. In zijn eerste seizoen versloeg hij met paars-wit het Portugese Benfica om zo de UEFA Cup van 1983 toe te voegen aan de trofeeënkast van Royal Sporting Club Anderlecht.

Zijn verjaardag wordt gepast gevierd. Nu zaterdag 7 oktober is Paul Van Himst de eregast tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen en zal hij voor de aftrap geëerd worden op het veld. Voor deze gelegenheid speelt RSCA ook in een limited edition shirt. Een JOMA-heruitgave van de stijlvolle witte shirts waarin Paul Van Himst zich tussen de wereldsterren van zijn generatie voetbalde.

Het shirt, met stijlvolle kraag, is wit, symbool voor elegantie en flair. ‘De enige juiste kleur voor een maillot’ aldus Van Himst. Ook shirtsponsors DVV en Napoleon Sports zullen voor de wedstrijd tegen KV Mechelen volledig in het wit gedrukt worden, ter ere van Pol.

Centraal op de borst prijkt het logo van het toenmalige RSC Anderlechtois. Vooraan in de hals werden subtiel de initialen van PVH verwerkt, een eerbetoon aan de Gouden Schoen van de Eeuw. ​ In de nek staat het unieke serienummer van elk shirt gedrukt. 

En hoewel het shirt teruggrijpt naar het verleden, beleef je het ten volste met de technologie van nu. Supporters kunnen hun limited edition shirt met hun smartphone ter hoogte van het logo aanraken. Zo komen ze op een webpagina terecht waar ze de rijkgevulde carrière van Paul herbeleven aan de hand van 80 unieke beelden. 

Het limited edition shirt is vanaf nu beschikbaar op rsca.be/shop en vanaf zaterdag in de fanshop. 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be