RSC Anderlecht en Brussels Football lanceren de Girls Football Academy

RSC Anderlecht en Brussels Football lanceren de Girls Football Academy

RSCA wil meer jonge meisjes aan het voetballen krijgen

Vandaag trappen RSC Anderlecht en Standard Fémina om 14.00 uur het nieuwe seizoen van de Scooore Super League op gang. Het topduel zal op televisie uitgezonden worden, een uitgelezen moment voor een duwtje in de rug aan het vrouwenvoetbal.

Brussels Football, de ACFF en RSC Anderlecht zetten hun schouders onder de allereerste Girls Football Academy. Zes Brusselse partnerclubs organiseren voor de Academy dit seizoen elke week ludieke voetbalinitiatiemomenten. Het gaat om RSD Jette, FC Irlande Auderghem, Stade Everois Racing Club, FC Fémina White Star Woluwe, Crossing Schaarbeek & Anderlecht SCB. Geïnteresseerde ouders kunnen voor hun dochtertje een club in hun buurt vinden op www.gfa.brussels.

RSC Anderlecht zal alle deelnemende clubs uitnodigen voor een kennismaking met speelsters van de eerste ploeg. De Girls Football Academy zal tijdens de wedstrijd vandaag ook zichtbaar zijn op de reclameborden in het stadion.

Audrey Demoustier, meervoudig kampioene van België en winnaar van de Beker van België, is nu coördinatrice vrouwenvoetbal bij Brussels Football en drijvende kracht achter het project: "We willen het vrouwenvoetbal verder ontwikkelen vanaf de basis. Een heel aantal vrouwen en tienermeisjes spelen al voetbal, maar nog niet heel veel meisjes van 6 of 7 jaar. Ouders denken vaak - ten onrechte - dat voetbal iets voor jongens is. Daarom willen we met de Academy jonge meisjes op een speelse wijze inwijden in de voetbalwereld. Het belangrijkste is dat ze plezier maken, vriendinnetjes leren kennen en zo beter worden. Fun staat centraal!"
Charlotte Tison, Brusselès, Red Flame en sterkhoudster bij de RSCA Women, is ambassadrice van het project : "Het vrouwenvoetbal heeft een mooie toekomst voor zich, daar ben ik zeker van. Hoe meer jonge meisjes beginnen met voetbal, hoe mooier die toekomst zal zijn. Er zit veel talent in Brussel, maar we moeten hen er nog van overtuigen dat voetbal voor iedereen is. Ik ben zelf beginnen voetballen toen ik 4 was en ik hoop om binnenkort veel meer meisjes te zien die op die leeftijd al een balletje beginnen te trappen!"

 

 

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels