RSC Anderlecht en gemeente solidair met slachtoffers van overstromingen

RSC Anderlecht en gemeente solidair met slachtoffers van overstromingen

Er komt een inzamelactie van kledij, voeding en meubilair en een veiling van de match worn shirts tegen AFC Ajax

RSC Anderlecht en de gemeente Anderlecht slaan de handen in elkaar om de slachtoffers van de overstromingen in België te steunen. Er komt een inzamelactie van kledij, voeding en meubilair en een veiling van de match worn shirts tegen AFC Ajax. De spelers van RSC Anderlecht en AFC Ajax zullen voor de wedstrijd van vanavond ook een minuut stilte in acht nemen voor de slachtoffers. 

Grote delen van ons land zijn zwaar getroffen door overstromingen. Vooral in Wallonië zorgt de felle regenval voor veel schade. Er zijn al heel wat dodelijke slachtoffers te betreuren, veel mensen zijn nog vermist. Ook de materiële schade is enorm. 

Zowel de gemeente Anderlecht als RSCA hebben meteen beslist om zich samen solidair te tonen. Nog tot en met maandag zal er kleding, voeding en meubilair ingezameld worden aan het stadion van RSC Anderlecht. De club zal ook de match worn shirts veilen na de wedstrijd tegen Ajax deze avond en de slachtoffers steunen met de opbrengst. Voor de wedstrijd, omstreeks 19u30, zullen de spelers en staff in het Lotto Park een minuut stilte in acht nemen voor de slachtoffers. Ook in Nederland is de schade immers erg groot.

Solidariteit tot in het stadion

"Als club leven we mee met de slachtoffers van het noodweer en zijn we ons ter dege bewust van de enorme schade die het noodweer heeft aangericht in ons land”, zegt Jos Donvil, CEO van RSC Anderlecht. “Dankzij onze uitstekende samenwerking met de gemeente kunnen we snel een solidariteitsactie opzetten. Tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen AFC Ajax vanavond zal de solidariteit ook voelbaar zijn in het stadion.” 

Ook het Anderlechtse schepencollege laat zich niet onbetuigd. Naast de inzameling zal ook een ploeg gemeentearbeiders ter beschikking staan om de openbare ruimte op te kuisen in de getroffen gebieden. Er wordt ook gemeentelijk materiaal, waaronder een boot, ter beschikking gesteld.

"Het Anderlechts schepencollege is deze ochtend bijeengekomen om haar solidariteit te uiten met de slachtoffers van de dramatische overstromingen die ons land getroffen hebben", zegt burgemeester Fabrice Cumps. "Persoonlijk heb ik deze ochtend mijn steun geuit aan de inwoners van Luik tijdens een gesprek met de burgemeester Willy Demeyer. Meer dan ooit staat solidariteit centraal in onze actie die we samen met RSC Anderlecht opzetten." 

Hoe kan ik helpen? 

Wie kledij, niet-bederfelijke voeding en klein meubilair wil doneren voor de getroffen bewoners van de overstroomde gebieden, kan daarvoor vanaf vandaag terecht in de Simonetzaal in de Theo Verbeecklaan 10 in Anderlecht. De inzamelactie loopt nog het hele weekend (van 11u tot 17u) en maandag 19/7 van 9 tot 14u. 

Wie wil bieden op een match worn shirt van de spelers van RSC Anderlecht tegen AFC Ajax, kan vanaf de aftrap (19u30) terecht op rsca.be/matchwornshirts. De opbrengst van de actie gaat integraal naar de slachtoffers van het noodweer.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels