RSC Anderlecht en Nationale Loterij organiseren gratis sportstage voor kinderen van personeel Iris-ziekenhuizen

RSC Anderlecht en Nationale Loterij organiseren gratis sportstage voor kinderen van personeel Iris-ziekenhuizen

50 ketjes kunnen zich tijdens de kerstvakantie uitleven op de Academie van paars-wit

Een zorg minder alvast voor de medewerkers van de Brusselse Iris-ziekenhuizen. In het kader van Viva for Life en De Warmste Week zorgt RSC Anderlecht tijdens de kerstvakantie voor gratis opvang voor kinderen van het personeel van de Brusselse Iris-ziekenhuizen. Kinderen van 3 tot 12 zullen zich elke dag kunnen uitleven op de RSCA Football Academy in Neerpede en allerlei sporten ontdekken, in de goede handen van vzw Sport4you. Jeugdcoaches van RSCA zakken ook af naar de stage voor een paar ludieke voetbaltrainingen.

Karel Van Eetvelt, CEO van RSC Anderlecht: “Met dit initiatief willen we onze buren van het Bracopsziekenhuis en van de andere Irisziekenhuizen een hart onder de riem steken. De ziekenhuismedewerkers hebben de afgelopen maanden geweldig hard moeten zwoegen en staan ook nu nog sterk onder druk. Als wij dan vanuit de club iets kunnen doen om die druk op de ene of andere manier te verlichten, hoeven we daar niet lang over na te denken. Chapeau aan alle collega’s die dit project mee dragen en uiteraard een enorme dank u aan onze partner de Nationale Loterij, die het inschrijvingsgeld voor de kinderen volledig op zich neemt.”

Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij: “De belangrijkste bestaansreden van de Nationale Loterij is het ondersteunen van initiatieven en organisaties die de Belgische samenleving warmere en hechter maken. Dankzij al onze spelers konden we ook tijdens de afgelopen moeilijke tijden ontelbare goede doelen en organisaties blijven helpen. Dit project toont op een hele mooie manier aan hoe onze spelers, dankzij hun inzet het verschil maken voor anderen. We zijn trots dat we ons partnership met RSCA ook op deze manier kunnen invullen en samen iets realiseren dat de dichte gemeenschap van Anderlecht op een heel mooi, warme én sportieve manier ondersteunt en samenbrengt”

Catherine Goldberg, algemeen directrice van de Irisziekenhuizen Zuid : "Onze medewerkers van het Bracopsziekenhuis en de andere Irisziekenhuizen zijn enorm blij dat hun kinderen in deze moeilijke tijden op deze stage terecht kunnen. Vanuit de directie wil ik benadrukken hoe blij en dankbaar we zijn ​ opzichte benadrukken voor dit bijzonder mooie kerstcadeau van onze buren van RSCA!" 

De stage werd vandaag afgetrapt met een bezoek van spelers Hannes Delcroix en Anouar Ait El Hadj en RSCA Women Charlotte Tison en Kassandra Missipo. Zij kwamen eens inspecteren of er geen toptalent verscholen zit tussen de kleine mennekes en maskes.

 

Jan Gatz Press Manager, RSC Anderlecht

 

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels