RSC Anderlecht mag opnieuw fans toelaten in het Lotto Park

In elk van de drie volgende thuiswedstrijden mogen supporters opnieuw paars-wit naar de overwinning schreeuwen

RSC Anderlecht laat voor de volgende 3 thuiswedstrijden opnieuw supporters toe. Dat is overeengekomen met de burgemeester van Anderlecht Fabrice Cumps en de veiligheidsdiensten.

Sinds 7 maart 2020 is er in België geen wedstrijd meer gespeeld met publiek, als gevolg van de coronamaatregelen. Sinds september mag het opnieuw, in overleg met burgemeester en veiligheidsdiensten. RSC Anderlecht en de gemeente Anderlecht zijn overeengekomen om opnieuw supporters toe te laten in het Lotto Park..

De RSCA-abonnees zullen zo minstens één van de drie thuiswedstrijden tegen Cercle Brugge, Eupen en OH Leuven in het Lotto Park kunnen volgen. De paars-witte supporters kunnen op een veilige afstand van elkaar - en met mondmasker aan - de wedstrijd live kunnen bijwonen.

Karel Van Eetvelt, CEO van RSC Anderlecht, is tevreden met het akkoord: “We danken de burgemeester en ordediensten voor de zeer constructieve manier van samenwerken. De hele club is blij dat we onze trouwste supporters op een veilige manier mogen ontvangen in het Lotto Park. We rekenen erop dat al onze supporters zich aan de regels houden. We willen net als zij meer supporters kunnen toelaten, maar dan moet bij deze wedstrijden alles volgens de regels verlopen, anders zal een uitbreiding niet mogelijk zijn. Beste supporters, maak er samen met onze collega’s, die hard werken voor jullie, een mooi voetbalfeest van.
Burgemeester van Anderlecht Fabrice Cumps: “We zijn bijzonder tevreden dat we op deze manier kunnen samenwerken met RSCA en zo’n goed akkoord kunnen sluiten. Ik ben ook blij dat supporters opnieuw hun lievelingsspelers kunnen terugzien, mét respect voor alle huidige gezondheidsmaatregelen. Het stadion en de horeca errond opnieuw openen geeft broodnodige zuurstof aan iedereen tijdens deze lange maanden van gezondheidscrisis. Ik hoop dat iedereen goed begrijpt hoe belangrijk het zal zijn om zich aan alle regels te houden bij deze eerste wedstrijden, om op termijn meer supporters te kunnen toelaten.

Veilig van voetbal genieten

In en rond het stadion is het dragen van een masker dat mond en neus volledig bedekt en voldoende afstand bewaren de hele tijd verplicht. De veiligheidsdiensten en stewards van RSC Anderlecht zullen hier nauwlettend op toekijken. 

Wie geen ticket heeft, mag niet naar het stadion komen. Supporters met een ticket worden aangemoedigd om op tijd naar het stadion af te zakken, om veilig en gespreid binnen te komen. Voor de eerste wedstrijd tegen Cercle Brugge (zondag 13/9, 13.30) openen de deuren om 12.00 uur en sluiten ze om 13.15, een kwartier voor de aftrap. Om overal minstens de verplichte één meter afstand te kunnen houden, zal er in de tribunes telkens één rij en één stoel tussen gelaten worden. De VIP-seats worden zo georganiseerd dat er nooit iemand net naast, voor of achter iemand anders zit. Het stadion verlaten is niet toegelaten tijdens de wedstrijd. Na affluiten zullen supporters vak per vak de tribune verlaten op aansturen van stewards, om drukte te vermijden.

Ook in de omgeving van het stadion gelden de mondmaskerplicht en het afstand houden. Iets drinken of eten in één van de cafés of restaurants in of rond het stadion kan enkel wanneer je zit en volgens de huidige horecamaatregelen.

Het wedstrijdprotocol is zoals de richtlijnen het voorschrijven goedgekeurd door een viroloog en wacht nu op de goedkeuring van de bevoegde ministers.

Reserveren verplicht, plaats kiezen kan

Abonnees kunnen vanaf maandag 7 september om 12.00 uur tickets reserveren voor de eerste wedstrijd tegen Cercle Brugge (13 september, 13.30) via rsca.be/tickets. Abonnees zullen één van de volgende drie wedstrijden kunnen volgen. Ze zullen een vak en plaats kunnen kiezen bij het reserveren.

Jan Gatz

Press Manager, RSC Anderlecht

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be