RSC Anderlecht veilt shirts voor SOS Kinderdorpen in Oekraïne

RSC Anderlecht veilt shirts voor SOS Kinderdorpen in Oekraïne

De opbrengst gaat integraal naar kinderen in nood

De oorlog in Oekraïne laat ook de sportwereld niet onberoerd. RSC Anderlecht wil de eerste thuiswedstrijd sinds de escalatie van het geweld aangrijpen om, samen met onze supporters, het Oekraïense volk een hart onder de riem te steken.

De wedstrijdshirts van zowel RSC Anderlecht als van onze tegenstander KAS Eupen in de halve finale van de Croky Cup zullen daarom geveild worden via rsca.be/ukraine. De opbrengsten van die veiling zullen integraal doorgestort worden naar SOS Kinderdorpen.

SOS Kinderdorpen ondersteunt al 20 jaar kinderen en families in moeilijkheden in Oekraïne. Vooral in de regio Loegansk in het oosten van het land staan deze families al vele jaren zwaar onder druk door het aanslepend geweld. De escalatie tot een regelrechte oorlog brengt nu honderdduizenden kinderen en families in gevaar. SOS Kinderdorpen zorgt voor de evacuatie van kinderen en pleegouders, maar biedt ook noodhulp aan families die nergens heen kunnen. Zij hebben vooral nood aan voeding, water, medische zorg, psychosociale steun, materiële hulp en hygiëne.

Een financiële donatie van RSC Anderlecht, KAS Eupen en onze supporters zal dit werk een essentieel duwtje in de rug geven. Bovendien zal het unieke shirt, met een vermelding van de halve finale en een subtiele Oekraïense vlag op de borst, een echt collectors item zijn voor de fans.

Fans en sympathisanten kunnen nu al terecht op rsca.be/ukraine om te bieden op hun favoriete shirt.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels