RSC Anderlecht versterkt zich met Maxime Dupé 

De 30-jarige doelman tekent een contract van 2 seizoenen 

RSC Anderlecht verwelkomt Maxime Dupé als nieuwe doelman. Maxime was vorig seizoen eerste doelman bij de Franse eersteklasser Toulouse FC. Hij tekent een contract voor 2 seizoenen bij paars-wit en zal het rugnummer 1 dragen. 

Maxime werd opgeleid bij het Franse FC Nantes, waar hij doorstroomde naar de eerste ploeg en uiteindelijk 64 wedstrijden in doel stond. Hij trok in 2020 naar Toulouse FC, speelde er 2 seizoenen in Ligue 2 en promoveerde in het seizoen 2021-2022 met Toulouse naar de Ligue 1. Vorig seizoen stond hij in alle 38 wedstrijden tussen de palen en won hij met Toulouse de Franse beker. Hij droeg er bij de laatste wedstrijden ook de kapiteinsband. 

Met 83 wedstrijden in Ligue 1 en 102 matchen in Ligue 2 brengt Maxime een flinke dosis ervaring en leiderschap met zich mee. ​ 

CEO Sports Jesper Fredberg: 

“We zijn blij dat Maxime voor ons project gekozen heeft. Hij is een doelman met ervaring en vormt zo een goede aanwinst voor onze jonge kern. We zijn ervan overtuigd dat hij met zijn goed voetenwerk en zijn shot stopping skills goed zal passen bij onze speelstijl.” 

Maxime Dupé: 

“Ik ben erg trots om de kleuren van deze historische club te verdedigen en ik kijk ernaar uit om de Belgische competitie te ontdekken. Als ik mezelf moet beschrijven, zou ik zeggen dat ik een natuurlijke leider ben, iemand die zich altijd kalm en sereen gedraagt. Ik voel me goed op de lijn, maar ook comfortabel met de bal aan de voet.” ​ 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be