RSC Anderlecht vervolgt gebruikers van pyrotechnisch materiaal

RSC Anderlecht heeft beslist om strafrechtelijke en burgerrechtelijke stappen te ondernemen tegen de persoon die de voetzoeker op het veld wierp tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen Club Brugge.

De club zal hetzelfde doen tegen de persoon die vorige zaterdag de voetzoeker op het veld van KV Mechelen wierp. De identiteit van beide daders is gekend door de politiediensten.

RSC Anderlecht benadrukt dat de veiligheid van de fans, de spelers, de scheidsrechters, de stewards, media- en clubmedewerkers ten alle tijde gegarandeerd moet zijn.

Het afsteken van pyrotechnisch materiaal hoort niet thuis in een voetbalstadion.

De club betreurt dat een grote meerderheid gestraft wordt voor het wangedrag van een kleine minderheid.

Daarom heeft de directie beslist om zoveel mogelijk seizoenkaarthouders in de bewuste vakken de gelegenheid te geven om een andere plaats in het stadion te bekomen.

Gezien de beperkte beschikbare capaciteit zal er, in overleg met de ordediensten, voorrang gegeven worden aan de fans die nooit betrokken geweest zijn met incidenten in het verleden.   

RSC Anderlecht zal begin volgende week de handleiding publiceren om een nieuw ticket te bekomen voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem.

De club blijft er ook alles aan doen om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden en de fans te wijzen op de gevaren van pyrotechnisch materiaal.”  

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels