RSCA eert Robbie Rensenbrink met nieuwe podcast en heruitgave van jaren '70 shirt

RSCA eert Robbie Rensenbrink met nieuwe podcast en heruitgave van jaren '70 shirt

In de podcast blikken Jan Mulder, Corrie Rensenbrink en Hugo Broos één jaar na zijn dood terug op het leven van Robbie Rensenbrink.

ROBBIE

Elke club heeft zo zijn coryfee. Een uitzonderlijke voetballer die in een adem genoemd wordt met één club. Royal Sporting Club Anderlecht heeft er twee: Paul Van Himst en Rob Rensenbrink.

Daar waar Paul Van Himst de volledige voetbalstijl van RSC Anderlecht belichaamt, het champagnevoetbal, staat Pieter-Robert “Robbie” Rensenbrink voor onze elegantie en de Europese zegetochten, de internationalisering van de clubgeschiedenis van RSCA. Een belangrijk deel van het paars-witte DNA. WK-finalist in 1978 met Oranje ook. 

 

RSCA PODCAST

In de tweede RSCA Podcast brengt RSC Anderlecht het verhaal van Rob Rensenbrink, de slangenmens, bescheiden wereldster van de jaren 70. Twee titels met paars-wit, vier nationale bekers, maar Rensenbrink is vooral hoofdrolspeler van de eerste twee gewonnen Europacups en twee Europese Supercups. Rob Rensenbrink is beste nummer 11 uit de geschiedenis van paars-wit en samen met Paul Van Himst de beste voetballer aller tijden van Royal Sporting Club Anderlecht. Waar Ajax hun nummer 14 heeft, heeft Sporting een mythische nummer 11. Rensenbrink, tijdloze ambassadeur van RSC Anderlecht.

www.rsca.be/podcast
www.rsca.be/podcast

JAN MULDER, CORRIE RENSENBRINK EN HUGO BROOS KEREN TERUG NAAR HET ASTRIDPARK 

Eén jaar na zijn dood viert RSC Anderlecht het leven van Robbie met twee nieuwe afleveringen van de RSCA Podcast. In de Franstalige aflevering schuiven Jean Thissen, destijds ploeggenoot van Rensenbrink, en Yves Taildeman, sportjournalist en begeesterd door Robbie, mee aan tafel. 

Voor de Nederlandstalige aflevering had presentator David Steegen de eer en het genoegen om Corrie Rensenbrink, vrouw van Robbie, te mogen verwelkomen. Jan Mulder en Hugo Broos, nog zo’n clublegendes, praten met Corrie over ‘hun’ Rob Rensenbrink.

Luisteren kan via rsca.be/podcast.

 

HERUITGAVE VAN HET LEGENDARISCHE NUMMER 11

Het nummer 11 zal in het Astridpark voor eeuwig geassocieerd worden met Robbie Rensenbrink. Om de mythische linkerflank te eren, brengt RSC Anderlecht het legendarische shirt met nummer 11 opnieuw op de markt in een exclusieve heruitgave. Het witte shirt waarin Robbie zichzelf in de Europese voetbalgeschiedenis dribbelde, is vanaf nu te bestellen via pre-order in de fanshop.

 

Pre order at shop.rsca.be
Pre order at shop.rsca.be

 

Sophie M'Sallem Substitute press officer, RSCA

 

 

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels