RSCA en BX ondersteunen samen de Brusselse jeugd

RSCA en BX ondersteunen samen de Brusselse jeugd

Dankzij de structurele samenwerking ontstaat een Brussels netwerk van ruim 1.300 voetballende ketjes

In youth we trust: dat bewijst Royal Sporting Club Anderlecht opnieuw dankzij een structurele samenwerking met de drie voetbalclubs van BX Brussels. Ook RSCA Heizel komt onder de vleugels van BX. Zo ontstaat een Brussels netwerk van ruim 1.300 voetballende ketjes die ook naast het veld sterk worden ondersteund.

BX Brussels is een sociaal-sportieve organisatie, opgericht in 2013 door Vincent Kompany. BX groeide uit van een lokale voetbalclub met 300 leden tot het succesvol grootstedelijk project 'BX represent' met drie voetbalclubs in de Brusselse kanaalzone: FC Forest in Vorst, FC Black Star in Neder-Over-Heembeek en BX Brussels in Anderlecht. Bij BX staat niet louter en alleen goed voetbal centraal: zowel spelers als trainers worden bijgestaan op het vlak van sociale cohesie, zelfwaarde, taal en de weg naar opleiding en werk.'

RSCA Heizel als vierde BX-club

Nu verenigt de grootste club van het het land het zich met het grootste sociaal-sportieve project van de hoofdstad. Zo willen Royal Sporting Club Anderlecht en BX Brussels samen nog meer bijdragen aan de ontwikkeling van jongeren in de Brusselse wijken.

In eerste instantie wordt RSCA Heizel, de provinciale jeugdploegen van Royal Sporting Club Anderlecht die in de schaduw van het Atomium spelen, de vierde club onder de vleugels van BX. RSCA Heizel zal het BX-netwerk versterken met de knowhow en jarenlange ervaring in jeugdopleiding, zoals trainerscursussen en trainingsmethodes, en die delen met de andere clubs en hun leden. RSCA Heizel zal op zijn beurt kunnen rekenen op alle sociale expertise en ondersteuning van BX en beschikken over jeugdploegen tot de U19. 

Zo zullen vanaf deze zomer ruim 1.300 jongens en meisjes die graag tegen een bal trappen ook meegenieten van huiswerkbegeleiding, trainingen waar al spelend Nederlands geleerd wordt en andere ondersteuning met één doel: jongeren in Brussel helpen om hun talenten ten volle te ontplooien.

Brusselse verankering

De nieuwe samenwerking met Royal Sporting Club Anderlecht klinkt als muziek in de oren van Anne-Charlotte Mauroy, General Manager van BX. “We zijn heel blij met dit vertrouwen en de sportieve ondersteuning die we krijgen van een instituut als RSCA. We hopen ook dat we meer ketjes aan een voetbalclub kunnen helpen en al wie het nodig heeft extra ondersteuning naast het veld geven. De meest getalenteerden onder hen zien we natuurlijk graag doorstromen tot bij de elite-jeugdploegen van paars-wit, een hele trots voor ons.”

Jos Donvil, CEO van RSC Anderlecht, is tevreden met de verdere Brusselse verankering voor paars-wit: “Dankzij deze samenwerking wordt RSCA nog meer ingebed in Brussel. Ik kijk er naar uit om dankzij BX Brussels nog meer Brussels talent te ontdekken. Wie weet zit de volgende Mario Stroeykens, die het van RSCA Heizel tot de A-kern schopte, al klaar en vindt hij zo zijn weg. Of stoten we er op de volgende Tessa Wullaert. We hopen dat RSCA Heizel samen met BX zal groeien en dat meer en meer Brusselaars zo een goede voetbalclub met de juiste omkadering vinden. Daar heeft BX enorm veel expertise in.”

Contacteer ons
Mathias Declercq Press & Communication Manager, RSC Anderlecht
Mathias Declercq Press & Communication Manager, RSC Anderlecht
Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels