RSCA Podcast - 20 jaar geleden: het wonderjaar van Sporting in de Champions League. "Het begon allemaal in Porto."

RSCA Podcast - 20 jaar geleden: het wonderjaar van Sporting in de Champions League. "Het begon allemaal in Porto."

Ontdek de allereerste afleveringen van de RSCA Podcast met Mister Michel, Frank Raes, Yves Vanderhaeghe, Olivier Doll, Walter Baseggio en Michel Lecomte en herbeleef de indrukwekkende Europese campagne van het jaar 2000.

Voetbaljaar 2000-2001. RSC Anderlecht maakt indruk in Europa en verslaat een hoop topploegen in de Champions League. Na een onwaarschijnlijke overwinning in de voorronde tegen Porto, mogen Koller, Radzinski en co aantreden in het kampioenenbal. ​ In de daaropvolgende Europese herfst wordt RSC Anderlecht als eerste Belgische club groepswinnaar in een Champions League-poule met Dynamo Kiev, PSV en Manchester United. Nadien volgen nog meer onvergetelijke matchen tegen Lazio en Real Madrid.

Om dat onvergetelijke seizoen opnieuw te beleven, kwamen enkele vooraanstaande getuigen nog eens op de koffie in het Lotto Park. Het resultaat van die bijeenkomst kan je beluisteren in de eerste afleveringen van de allereerste RSCA Podcast. Ontdek zelf hoe de kleedkamer van toen omging met de pandoeringen op verplaatsing tegen Man U en Kiev, hoe Mister Michel nogal creatief anticipeerde op een vroege Europese uitschakeling of hoe kwaad David Beckham was na de nederlaag van Man United in het Astridpark. En nog veel meer ...

In aflevering in het Nederlands passeren Michel Verschueren, de toenmalige manager van RSC Anderlecht, Yves Vanderhaeghe, één van de beste paars-witte stofzuigers ooit en Frank Raes, grootmeester der journalistiek die de campagne van heel dichtbij gevolgd heeft, de revue. Samen met David Steegen blikken ze terug op een seizoen waarin de Brusselaars letterlijk alle mogelijke prijzen pakten, op de beker en de Champions League na.

Voor de aflevering in het Frans zakten clublegendes Olivier Doll en Walter Baseggio af naar het Lotto Park, in het gezelschap van een van de absolute iconen uit de Belgische sportjournalistiek, Michel Lecomte.

 

Beluister de eerste RSCA Podcast op rsca.be/podcast of via Apple Podcast, Spotify of Soundcloud.

 

 

 

 

 

 

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels