RSCA Podcast: Made in Neerpede

Met Yari Verschaeren, Hannes Delcroix, Anouar Ait El Hadj en Killian Sardella

In een nieuwe aflevering van RSCA Podcast schotelen we onze supporters 4 spelers voor die met gepaste trots het ‘Made In Neerpede’-etiket dragen. Anouar Ait El Hadj en Killian Sardella halen samen herinneringen op aan hun eerste stappen in de jeugdopleiding en hun parcours richting de A-kern, terwijl ook Yari Verschaeren en Hannes Delcroix hun vriendschap en hun liefde voor de club etaleren. Geniet van een halfuur onvervalste ‘Made In Neerpede’-verhalen.

Twee Molenbekenaren die elkaar leerden kennen bij FC Brussels om later herenigd te worden bij Royal Sporting Club Anderlecht. Het mag niet verwonderen dat Anouar Ait El Hadj en Killian Sardella al sinds hun prille jeugd goeie vrienden zijn. In de Franstalige aflevering van ‘RSCA Podcast’ delen de twee youngsters de occasionele plaagstoot uit, maar strooien ze vooral met anekdotes over de jaren die voorafgingen aan hun doorbraak in de A-kern.

Over hoe Anouar (‘Aiii’ in de kleedkamer) al in april 2019 in de gaten werd gehouden door Vincent Kompany - nog voor hij terugkeerde naar RSC Anderlecht - op de Future Cup in Ajax, bijvoorbeeld. ​ Anouar werd er verkozen tot de beste speler én topschutter van het toernooi ondanks het feit dat RSCA dat jaar strandde in de halve finales. Zijn talent was onze huidige hoofdcoach dus toen al niet ontgaan. “Dat toernooi is inderdaad een scharniermoment geweest. Ik heb daarna mijn kans gekregen en gegrepen bij de A-kern”, vertelt Anouar.

Toch is de weg naar de A-kern van een topclub als RSC Anderlecht allesbehalve evident. Dat weet ook Killian. “Je moet al op jonge leeftijd erg volwassen zijn en sneller opgroeien dan je leeftijdsgenoten. Dat merkten mijn ouders ook, dat ik misschien té snel opgroeide. Maar je geraakt nu eenmaal alleen op dit niveau als je nooit opgeeft en ook leert om te gaan met de moeilijkere momenten.”

20 jaar geleden waren er amper spelers die op zo’n jonge leeftijd al in de A-kern terechtkwamen."

In deze aflevering drukt ook Yves Taildeman, die onze club al sinds 1996 volgt als journalist voor La Dernière Heure/Les Sports, zijn bewondering uit voor de jeugdwerking van RSCA. “20 jaar geleden waren er amper spelers die op zo’n jonge leeftijd al in de A-kern terechtkwamen. Paul Van Himst, Walter Baseggio en later Vincent Kompany waren de uitzonderingen. Maar dankzij onder meer de investeringen in een gloednieuw trainingscomplex heeft Anderlecht een van de meest succesvolle jeugdopleidingen in Europa uitgebouwd en vind je nu heel veel jeugdspelers in de A-kern terug.”

In de Nederlandstalige podcast, met hetzelfde thema, schuiven Yari Verschaeren en Hannes Delcroix aan. Twee beruchte rivalen aan de pingpongtafel in Neerpede, maar vooral twee spelers die hun liefde voor de club niet onder stoelen of banken steken. “Ik was zelf al lang fan van RSC Anderlecht en ik wil hier eerst echt helemaal doorbreken en prijzen pakken voor ik er aan denk om de stap naar het buitenland te zetten”, aldus Hannes.

Ook Yari wil in de voetsporen treden van zijn voorgangers Youri Tielemans, Dennis Praet en Romelu Lukaku. “Dat is het mooie aan Neerpede: je ziet op training de jongens voor jou die het pad uitstippelen. We houden ook gewoon écht van de club en we krijgen er veel vertrouwen.” De twee vrienden halen ook herinneringen op aan hun eerste wedstrijd bij de Rode Duivels (met Yari als ‘oppas’ voor Hannes bij zijn eerste selectie), maar ook hun eerste doelpunt voor paars-wit komt ter sprake. Die eerste treffer van Hannes Delcroix bij het begin van dit seizoen zorgde duidelijk voor de nodige hilariteit in de kleedkamer na de wedstrijd.

RSCA Podcast, een samenwerking met La Dernière Heure. Ook te beluisteren op je favoriete podcast-app.

Mathias Declercq

Press & Communication Manager, RSC Anderlecht

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be