RSCA versterkt staf voor seizoen 21-22

RSC Anderlecht is nu al druk bezig met het plannen van volgend seizoen. De club wil de sportieve staf van coach Vincent Kompany voor de start van het seizoen 2021-2022 al op punt krijgen. 

Aaron Danks komt de paars-witte staf van coach Vincent Kompany versterken bij het begin van het nieuwe seizoen op 14 juni. De Engelsman met veel ervaring in het coachen van jongeren komt over van de Engelse FA. Daar werkte hij als assistent-coach bij de nationale U21. De voorbije vijf jaar bekleedde hij verschillende functies bij de Engelse voetbalbond. Voordien was hij onder andere aan de slag bij de jongeren van West Brom en Birmingham City.

RSCA verlengt ook de samenwerking met haar Performance-specialisten Bram Geers (Lead Physical Coaching), Niels Mathieu (Lead Physiotherapy), Stephanie Scheirlynck (Nutrition) en keeperstrainer Jelle Ten Rouwelaar. 

Bram Geers studeerde zowel in België als in Nederland Lichamelijke Opvoeding en is sinds 2017 aan RSCA verbonden als physical coach. Niels Mathieu studeerde aan de VUB en de universiteit van Glasgow en is sinds 2012 actief bij paars-wit. Hij groeide door van kinesist naar Lead Physiotherapy.

Stephanie Scheirlynck werkt samen met topsporters uit verschillende disciplines en werkt sinds 2013 samen met Anderlecht. Ze voorziet voedingsplannen en -begeleiding op maat voor de spelers. Jelle Ten Rouwelaar, tot slot, speelde meer dan 400 wedstrijden in de Nederlandse Eredivisie. Hij kwam in de zomer van 2020, na vier jaar als keeperstrainer bij NAC Breda, bij de sportieve staf van RSCA.

Met deze verlengde samenwerkingen en de komst van Aaron Danks blijft RSCA investeren in de omkadering van de eerste ploeg. Sports Director Peter Verbeke: “Het is belangrijk dat onze club kan bouwen op een stabiele sportieve structuur. In dat opzicht heeft RSCA het afgelopen seizoen geïnvesteerd in vaak jonge, gepassioneerde mensen die expert zijn in hun vakgebied. Hun honger en wil om zelf bij te leren en beter te worden passen perfect binnen de ambitieuze plannen die we hebben. Bram, Niels, Stephanie en Jelle zullen daarom belangrijk zijn in het verder uitbouwen en professionaliseren van het sportieve departementMet de komst van Aaron hebben we gekozen voor iemand die perfect past in de manier waarop we het technisch-tactisch gedeelte van de sportieve werking willen structureren. Samen met Craig Bellamy zal hij de nodige ondersteuning bieden aan Vincent.”

Proficiat, Bram, Niels, Stephanie en Jelle en welkom, Aaron!

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be