RSCA x DAMSO: het shirt dat alle records verbreekt

RSCA x DAMSO: het shirt dat alle records verbreekt

Het Europese BXL-shirt, dat werd ontworpen in samenwerking met de Belgische artiest Damso, is het best verkochte shirt van RSC Anderlecht ooit.

Zwart met een gouden randje. Een viering van Brussel en zijn talent. Een samenwerking tussen de grootste club van België en zijn grootste artiest. Met als resultaat een uniek Europees shirt dat de geschiedenis zal ingaan als het best verkochte shirt ooit voor RSC Anderlecht, met meer dan 15.000 verkochte exemplaren.

De samenwerking tussen RSCA en DAMSO is gestoeld op een gedeelde ambitie om jong talent vooruit te stuwen. Brussel is de hoofdstad van voetbal, sport, gastronomie, cultuur, muziek, mode en nog veel meer. De X in het hart van het zwart en gouden shirt verwijst naar BXL en naar een unieke, diverse en getalenteerde stad.

Het DAMSO-shirt van JOMA breidt de wereld van RSCA verder uit binnen en buiten het voetbal. Met vier met platina bekroonde albums en miljoenen streams is Damso niet alleen een icoon van de huidige Belgische muziekscene, maar ook een van de beste ambassadeurs van dit land. De Brusselse rapper is een inspiratiebron voor generaties van jongeren in Brussel, België en ver daarbuiten.

Het shirt was meteen een succes. Meer dan 15.000 fans kochten hun shirt in de fanshop, op Europese avonden in het Lotto Park en tijdens de concerttournee van Damso (een primeur). Daarmee werd het meteen het best verkochte shirt in de geschiedenis van de club.

De allerlaatste shirts zijn nu verkrijgbaar in de fanshop of via shop.rsca.be. Donderdag zal Sporting het met trots dragen in de terugwedstrijd van de achtste finales in de UEFA Conference League tegen Villarreal CF.

 

 

 

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels