SARDELLA 2020-2025

Killian Sardella (2/5/2002) heeft zopas zijn verblijf bij RSC Anderlecht verlengd. De jonge verdediger zal tot 2025 voor paars-wit voetballen. Zijn huidig contract zou eind volgend seizoen aflopen. De beloftevolle verdediger Sardella voetbalt sinds de U10 (2011) voor Royal Sporting Club Anderlecht. Brusselaar Sardella debuteerde in 2019 op het hoogste niveau. Ook naast het veld is de jeugdinternational (U21) een talent, hij werkt deze maand zijn middelbare studies af.

“Dat Killian bijtekent, ondanks de concrete belangstelling van andere clubs, is erg belangrijk voor RSC Anderlecht. Het behouden van onze eigen opgeleide jonge talenten - en hen pas laten vertrekken naar een Europese topclub wanneer ze daar ook echt klaar voor zijn - is onze prioriteit. Het spreekt voor Killian en zijn ouders dat ze met geduld zijn opleiding bij RSCA willen verderzetten. Killian maakte dit seizoen een opmerkelijke progressie door en dat is zowel zijn verdienste als die van de sportieve staf. Nergens in Europa krijgen jonge spelers immers meer kansen dan bij RSCA”, aldus sportief directeur Peter Verbeke.

Killian Sardella maakt een weloverwogen keuze: “Ik heb niet lang getwijfeld. De omkadering en de sportieve werking van RSC Anderlecht is uniek. Bij RSC Anderlecht krijgen jonge spelers alle kansen. Ik popel om aan het nieuwe seizoen te beginnen zodat ik mij verder kan ontwikkelen om de ploeg bij te staan.”  

 

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels