Sergio Gómez ruilt RSCA voor Manchester City

Sergio Gómez ruilt RSCA voor Manchester City

Go get'em, Sergio

RSC Anderlecht en Manchester City hebben een akkoord bereikt over de definitieve overgang van Sergio Gómez.

Sergio kwam vorige zomer over van Borussia Dortmund. De jonge Spanjaard, opgeleid bij FC Barcelona, ontpopte zich onmiddellijk tot een revelatie. Als linkervleugelverdediger wist hij vorig seizoen 7 keer te scoren en schotelde hij z’n ploegmaats maar liefst 15 assists voor. Hij werd door de paars-witte fans in zijn debuutseizoen meteen verkozen tot speler van het seizoen.

De puike prestaties van Sergio bleven niet lang onopgemerkt. De speler maakt vandaag zijn droom waar door de stap te zetten naar Manchester City.

Sergio Gómez:

“Anderlecht heeft mij alle kansen geboden om mijn potentieel te ontwikkelen. Het is dankzij deze club dat ik de speler ben geworden die ik nu ben. Ik ben de club daarvoor enorm dankbaar. Ik vond het een fantastische ervaring om hier telkens voor een vol Lotto Park te spelen. De fans en de club zullen voor altijd een plekje in mijn hart hebben.”

CEO Peter Verbeke:

"Uiteraard is het altijd de bedoeling van de club om goede spelers langer bij ons te houden. Maar soms krijgt een speler een 'once in a lifetime opportunity' die we hem niet willen ontzeggen. De evolutie van Sergio is opnieuw een voorbeeld van hoe deze club het talent ontwikkelt van jonge spelers en hen kan klaarstomen voor de absolute top.”

Gracias, Sergio.

Story image

 

 

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels