Sergio Gómez speelt volgend seizoen voor RSCA

De talentvolle Catalaan, opgeleid op La Masia, komt over van Dortmund

Foto's © Photonews

RSC Anderlecht heeft een akkoord bereikt met Borussia Dortmund over de definitieve transfer van Sergio Gómez. Gómez kreeg zijn opleiding op La Masia, de gerenommeerde jeugdacademie van FC Barcelona. Tijdens zijn opleiding maakte hij ook vast deel uit van de Spaanse jeugdselecties. De nu 20-jarige Catalaan maakte in 2018 de overstap van Barça naar Dortmund, waar hij zijn professionele debuut maakte. Na een uitleenbeurt bij Huesca, waar hij 68 wedstrijden speelde en als kampioen van La Liga 2 promoveerde naar de eerste klasse, maakt Gómez nu de definitieve overstap naar RSC Anderlecht. Hij tekent een contract tot 2025, en sluit maandag aan bij de groep.

Peter Verbeke, Sportief Directeur: “Sergio is een polyvalente speler die zowel op het middenveld, op de vleugel als op de linker wingbackpositie kan spelen. Door zijn opleiding is hij technisch zeer goed, maar hij speelt ook met de nodige agressiviteit. Dat koppelt hij aan explosiviteit en snelheid. Een speler met een groot potentieel dus.”

Sergio Gómez: “Ik ben heel blij dat ik deze nieuwe stap in mijn carrière kan zetten. Bij RSC Anderlecht hoop ik te kunnen bijdragen aan mooi en aanvallend voetbal. Ik kan op verschillende posities uit de voeten, dus ik hoop het team te kunnen helpen op de positie waar de coach me het meest nodig heeft.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be