Thomas Delaney is onze tiende zomertransfer 

Thomas Delaney is onze tiende zomertransfer 

RSC Anderlecht verwelkomt Thomas Delaney. De 31-jarige Deense middenvelder van Sevilla FC speelt dit seizoen op huurbasis in het Lotto Park. 

Thomas is een ervaren centrale middenvelder. Hij heeft 71 caps achter zijn naam staan voor de Deense nationale ploeg en speelde onder meer op het EK 2020 en het WK in 2018 en 2022. Op clubniveau brak hij door bij FC Kopenhagen, waar hij maar liefst 5 Deense titels en 4 bekers in de wacht sleepte. Na 7 jaar in de eerste ploeg trok Thomas naar Duitsland, waar hij 1 seizoen bij Werder Bremen speelde vooraleer de overstap te maken naar Borussia Dortmund. Bij de Borussen voegde Thomas nog de Duitse beker en de Duitse Supercup toe aan zijn prijzenkast. 

Na drie seizoenen in geel-zwart en 113 wedstrijden in de Bundesliga, verhuisde Thomas naar Sevilla FC. Hij speelde 47 wedstrijden in La Liga en dikte zijn aantal matchen in de Champions League aan tot 38. Het afgelopen halfjaar bracht Thomas door op huurbasis bij het Duitse Hoffenheim. 

CEO Sports Jesper Fredberg: 

"We zijn erg blij dat we Thomas aan onze kern kunnen toevoegen. Hij bezit leiderschapskwaliteiten, heeft ervaring op een zeer hoog internationaal niveau en hij kan ons helpen om de juiste formule te vinden op het middenveld." 

Thomas Delaney: 

“Ik ben vereerd om deze club te mogen vertegenwoordigen. Ik ken Anderlecht al lang en ik had zowel Ariel Jacobs als Brian Riemer nog als coach bij FC Kopenhagen. Ik wil mijn ervaring en energie overbrengen op de groep en bijdragen aan die winnaarsmentaliteit.”

 

 

 

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels