Vernieuwingen bij het Performance-departement van RSCA

Vernieuwingen bij het Performance-departement van RSCA

Het departement Performance van RSC Anderlecht werd de laatste maanden grondig hervormd. Het doel: de spelers van paars-wit op alle vlakken zo fit mogelijk krijgen én houden. 

“Performance” gaat veel verder dan zomaar een goede fysieke conditie door de juiste training. Alle spelers van RSCA worden ook op medisch en mentaal vlak nauwgezet opgevolgd. Het Performance-departement zorgt verder ook nog voor de evenwichtige voeding op maat die topvoetballers nodig hebben.

In de zomer werd Damian Roden aangesteld als Head of Performance. De Brit heeft heel wat ervaring in de Premier League bij Blackburn Rovers, Manchester City, Queens Park Rangers en Stoke City. Hij werkte ook al in de Amerikaanse MLS bij de Seattle Sounders. 

Binnen de medische cel kwam Prof. dr. Luc Vanden Bossche, Diensthoofd Fysische geneeskunde en revalidatie aan het Universitair Ziekenhuis van Gent, sinds 1 november als clubarts aan boord. RSCA gaat ook op een veel bredere manier samenwerken met het UZ Gent, bijvoorbeeld voor medische en fysieke testen. Niels Mathieu, in totaal al 7 jaar als kinesist verbonden aan RSCA, wordt de nieuwe Head Physical Therapist. Maarten Brecko, kinesitherapeut met 13 jaar ervaring uit Achel, versterkt dan weer het team als Physical Therapist.

RSCA zal de nodige investeringen blijven doen om een perfecte omkadering te bieden voor alle spelers en hen optimaal verder helpen ontwikkelen.

 

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels