Versterking voor RSC Anderlecht

De Duitser Timon Wellenreuther (3/12/95) speelt voortaan voor RSC Anderlecht. Het jonge maar ervaren sluitstuk komt over van eredivisieclub Willem II waar hij de voorbije 3 seizoenen 44 wedstrijden speelde.

Wellenreuther werd opgeleid door Karlsruher SC en Schalke 04, waar hij op 19 jarige leeftijd debuteerde in zowel de Bundesliga als de Champions League. Na een uitleenbeurt aan Real Deportivo Mallorca ging hij voor het Nederlandse Willem II voetballen waar hij de voorbije seizoenen uitgroeide tot de onbetwiste titularis.

Dit seizoen eindigde Willem II op een verdienstelijke 5de plaats, bereikte de finale van de KNVB beker (Wellenreuther stopte 3 strafschoppen tegen AZ) en haalde Europees voetbal mede dankzij de goede prestaties van Wellenreuther.

“We zijn verheugd dat Timon ondanks de vele interesse voor RSC Anderlecht heeft gekozen. Timon brengt, ondanks zijn jonge leeftijd, ervaring en leiderschap bij aan onze kern. Hij is een meevoetballende doelman die perfect past binnen onze spelstijl”, verklaart sportief directeur Peter Verbeke.

“Het is een eer om voor instituut als RSC Anderlecht te mogen voetballen. Ik kan me helemaal vinden in de speelstijl van paars-wit en ik zal mijn uiterste best doen om de talentvolle jongeren bij te staan met mijn ervaring. Ik kijk er ook naar uit om de fans en de groep te leren kennen en het nieuwe seizoen aan te vatten”, aldus Timon Wellenreuther.

De Duitse jeugdinternational (U20 & U21) heeft een contract getekend tot 2024.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be